Суспільство

Відновлення їдальні ліцею в селі Іванівка: результати робіт (Фото)

Їдальня Іванівського ліцею на Чернігівщині зазнала руйнувань на початку повномасштабного вторгнення. Тоді громади, що оточують Чернігів, опинилися в епіцентрі танкових та артилерійських боїв, ворог узяв місто в оточення та намагався пробити оборону. Село Іванівка розташоване на самому підході до Чернігова, тому багато будинків та об’єктів соціальної інфраструктури в ньому сильно постраждали. Ліцей — один із них. Ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені опорні стіни їдальні, огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Після звільнення області більшість місцевих жителів повернулася додому з малечею. В Іванівському ліцеї навчаються діти і з самої Іванівки, і з навколишніх сіл, зокрема з сусіднього Ягідного. Нагадаємо, що там у шкільному підвалі ворог тримав у заручниках близько 370 людей. Навчання в школі вирішили не відновлювати, адже мешканці Ягідного хочуть перетворити приміщення на музей-меморіал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графік відключення світла на сьогодні

Ще у 2023 році звели в їдальні ліцею стіни та дах будівлі. Наразі фарбують фасад у жовто-помаранчевих відтінках, як будівля школи. Всередині звели внутрішні стіни всіх приміщень, влаштовують підлогу та проводять внутрішні комунікації будівлі. Зокрема, працюють над каналізаційними системами.

Після відбудови площа їдальні буде втричі більшою — 416 м². Згідно з проєктом, тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, вбиральні та обідня зала на 60 місць. Також спроєктовані кухня та мийна з технологічними зонами, технічне приміщення для персоналу, склади для продуктів і комора для інвентарю та посуду. Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту, із новою системою опалення, вентиляції, водопостачання, електропостачання та освітлення. Також врахували потреби маломобільних груп населення при відбудові — встановлять пандус.

Здати об’єкт планують до кінця цього року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button