Суспільство (відео)

На Чернігівщині від початку року зафіксовано понад 1200 пожеж (Відео)

Понад 1200 пожеж в екосистемах Чернігівщини виникло від початку року. Їх кількість значно збільшилася від кінця серпня, оскільки цієї пори відбувається активне спалення населенням сухої рослинності. Також однією з причин є ворожі обстріли області, внаслідок чого виникають пожежі, а прикордонні села перетворюються на згарища. В середньому за добу з різних причин на Чернігівщині виникають 30-40 пожеж.

«Прикрим є те, що здебільшого причиною цих пожеж є необережне поводження з вогнем або свідоме спалювання сухої рослинності та сміття»,- Родіон Лігун, начальник Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

Сприяють поширенню пожеж на значну територію посушлива погода та вітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині триває ліквідації пожежі торфу

«Полум’я дуже швидко поширюється на значні площі. Спричиняє пожежі житлових будинків, господарських споруд. Завдає шкоду довкіллю. Також завдає шкоди людям і є трагічні наслідки»,- Родіон Лігун, начальник Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

15 вересня внаслідок пожеж на Чернігівщині вигоріли 80 га, з них 8 га – лісу. Однією з основних причин пожеж є людська недбалість.

«Випалювання сухої рослинності є не тільки небезпечним, а й незаконним. На порушників чекають значні штрафи. Стосовно громадян – це від 5060 до 6120 грн; стосовно посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Від початку року працівники ДСНС області склали понад 870 протоколів»,- Родіон Лігун, начальник Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

Працівники ДСНС закликають не спалювати суху рослинність, дотримуватися правил поводження з вогнем, а в разі виникнення або виявлення пожежі одразу телефонувати за номером «101».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Відео ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button