Суспільство (відео)

Багатодітна мама з Чернігова вперше наважилася показати своє хобі (Відео)

Її доля заслуговує на увагу авторів жіночих романів, адже ця тендітна чернігівка пережила чимало життєвих проблем. Це окрема історія, бо сьогодні її ім’я відкривають Чернігову за інших причин – у бібліотеці ім. Короленка майстриня Любов Брановська презентує першу в житті виставку вишитих картин. Поціновувачі вже назвали експозицією перлиною творчості.

«Так робили руки, так говорило серце, це дуже зворушливо. Коли їх повісили на стіни і я зайшла подивитись, то здивувалась – невже це справді я створила», — розповідає автор виставки Любов Брановська.

«Це перша її виставка і ми особливо раді, тому що коли Любов Брановська запропонувала нам свою виставку, ми дізналися, що вона ще й багатодітна мати, це нам особливо цікаво. І взагалі нам приємно відкривати нові імена», — зазначає завідувач відділу бібліотеки ім. Короленка Лариса Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрилася виставка «Алея майстрів Чернігова»

Любов Брановська вишиває вже майже 20 років. У її роботах переважають жіночі теми – нитками майстриня вимальовує на полотні квіти, витончені силуети панянок, жіноче взуття. Кожна вишита картина надихає майстриню на нову, а тому у вишивальниці, як вона зізнається, процес творчості безкінечний.

«Ночі короткі, хотілось би, щоб були довші. Значно зручніше вишивати тоді, коли ніхто не заважає, ти зосереджуєшся і дивишся, і воно починає з’являтися – з кожним хрестиком, із кожним стібком. Це заспокоєння та бажання прагнути більшого», — розповідає автор виставки Любов Брановська.

Свої картини, об’єднані у виставку під назвою «Мені здається, все пішло від жінки», Любов Брановська присвячує своїй великій родині – у неї восьмеро дітей, чотирнадцять онуків і вже троє правнуків. Багатодітна мати і бабуся, якій цього року виповнюється 71 рік, мріє, аби її роботи надихали кожного радіти життю та долати всі життєві проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрилась персональна виставка Романа Петрука

«Це чудова виставка, я дуже рада знайомству з пані Любою, у неї такі витончені і вишукані роботи, й оформлення цих робіт викликає величезне захоплення, тут сучасна вишивка, дуже стильна, дуже гарна. Я бажаю пані Любі подальших творчих успіхів», —  говорить чернігівська майстриня Наталія Дорошенко.

«Приємно, коли відкривають нові імена, …велика вдячність бібліотеці, дуже», — наголошує чернігівська майстриня Тетяна Баженова.

Перша експозиція надихнула Любов Брановську на нову – майстриня зізнається, що вже має кілька ідей, які хрестиками перенесе на полотно. Серед них, до речі, будуть і присвяти чоловікам. Варто зазначити, що чоловічі теми з’являються у роботах вишивальниці дуже рідко.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button