Суспільство

Поки не морозитиме і будуть опади: синоптики склали прогноз на жовтень

Вересень в Україні був аномально теплим. Середньодобові температури переважно перевищили кліматичну норму на 3-9 градусів. Чи затримається ще тепло в жовтні, чи, може, прийде різке похолодання з морозами, спрогнозували синоптики.

Згідно з прогнозами українських синоптиків, у першій декаді жовтня відчутно прохолодніше буде переважно в західних областях України, тоді як на півночі держави, зокрема на Чернігівщині, температура повітря залишатиметься близькою до норми.

Після першої декади середньомісячні температури продовжать бути або близькими до кліматичної норми, або навіть на 1-1,5 градуса вищими.

В Укргідрометцентрі уточнили, що середня місячна температура повітря в жовтні передбачається в межах +7 – +13, що на 1-1,5 градуса перевищує норму.

Також очікується, що в жовтні буде більше опадів, ніж у нинішньому посушливому вересні.

Водночас синоптики наголошують, що наразі морозів в Україні не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова професія: на Чернігівщині безкоштовно навчають УБД та людей з інвалідністю

Чернігівські синоптики зазвичай довгострокових прогнозів не складають, але принаймні анонсували, якими будуть найближчі п’ять днів.

«1 жовтня по Чернігівській області буде хмарно з проясненнями, вночі подекуди невеликий короткочасний дощ, вдень без істотних опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 7-12, вдень 18-23 тепла.

По Чернігову також хмарно з проясненням, без істотних опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура вночі 9-11, вдень 21-23 тепла.

На віщують 2-3 жовтня мінливої хмарності, без істотних опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 6-11, вдень 18-23 тепла.

На 4-5 жовтня – подекуди невеликий короткочасний дощ. Температура вночі 6-11, вдень 13-18 тепла», – повідомили в Чернігівському обласному центрі з гідрометеорології.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button