Суспільство

Листопад може бути теплішим за норму

Місяць листопад у народі називають онуком вересня, сином жовтня, а зими – рідним братом. Це – найпохмуріший місяць року, місяць найтемніших і найнепроглядніших ночей. Місяць опадання листя, пора ранніх сутінок і пізніх світанків. А ще в сиву давнину його називали «напівзимник», «падолист», «листовній», «ворота зими», «листопадень».

Листопад — дуже контрастний місяць. Можуть бути випадки, коли він стає холоднішим за грудень. Це час, коли зима дається взнаки, коли можуть бути різкі похолодання.

Між тим, наразі українські синоптики Укргідрометцентру кажуть про те, що нинішній листопад, як і попередні місяці, може бути теплішим за норму. Хоча на початку місяця й може утворитися циклон, що принесе дощ, подекуди навіть із мокрим снігом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застрелили козулю та зняли шкіру: коментар Ічнянського національного природного парку

Чернігівські синоптики традиційно далекоглядних прогнозів не складають. Лише прогнозують, що кінець жовтня видасться не дуже прохолодним.

«27-28 жовтня буде хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, подекуди слабкий туман. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-8 тепла, вдень 27 жовтня 9-14, 28 жовтня 12-17 тепла.

На 29-30 жовтня істотні опади не прогнозуються, температура вночі 29 жовтня 3-8 тепла, 30 жовтня 1-6, вдень 7-12 тепла», – кажуть у Чернігівському обласному центрі з гідрометеорології.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button