Суспільство (відео)

Перший пішов: голова Мринської ОТГ Ругаль відмовився очолювати громаду (Відео)

Із сенсаційної заяви розпочалася сьома сесія Мринської об’єднаної територіальної громади: її голова Олександр Ругаль повідомив депутатському складу, що більше не хоче керувати громадою.

— Депутатський корпус я прошу підтримати мою заяву про дострокове складання повноважень, — Олександр Ругаль, голова Мринської ОТГ.

До Мринської ОТГ увійшли 5 сільських рад  – Лихачівська, Плосківська, Хотинівська, Селищнянська і, власне, Мринська. Вибори голови і депутатів громади відбулися в грудні 2016-го. Перемогу тоді здобув Олександр Ругаль. За півроку голова не здобув прихильності серед своїх колег.

— У мене тут не склалися обставини, щоб я міг згуртувати колектив, — Олександр Ругаль, голова Мринської ОТГ.

Спершу Ругаль звинуватив депутатів сільської ради, які начебто заважали йому півроку працювати на посаді голови, потім перекинувся на секретаря. Із своєю правою рукою Ругаль теж побив горшки.

— У  мене не виходить із цим секретарем працювати, — Олександр Ругаль, голова Мринської ОТГ.

Заяву голови громади депутати розглядали вже без його безпосередньої участі. Сесію голова залишив ще на початку засідання. Його бажання звільнитися депутати підтримали 17-ма голосами із 22-х. І поки в Мринській ОТГ оголосять нові вибори, обов’язки голови виконуватиме секретар.

Не обійшлося на Мринській сесії без лайки та сліз, бо на порядку денному питання про призупинення навчального процесу в Хотинівській ЗОШ І ст.

— Треба закривати нашу школу, позбавляти роботи 11 осіб, робочих місць, — Ірина Трухан, вчитель Хотинівської ЗОШ І ст.

У Хотинівській початковій школі нині навчаються семеро діток. Учні старшого віку їздять на уроки до сусіднього Лихачова – це 4 кілометри від Хотинівки. За останні 4 місяці на утримання Хотинівської ЗОШ витратили 207 із половиною тисяч гривень, із них понад 180 тисяч – це заробітна плата працівникам навчального закладу. Тож громада вважає недоцільним утримання цієї школи.

— Ну, у нас виходить, що ми школу утримуємо для вчителів, а не для учнів, — Валерій Білодід, староста Хотинівської сільської ради.

Вислухавши всі аргументи, депутати таки залишили Хотинівську ЗОШ І ст., щоправда, голосували два рази: спершу голосів вистачило, аби навчання в цій школі призупинити, а потім один із депутатів усе ж таки передумав. Його голос пішов на користь учителів.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button