Суспільство (відео)

Корм для пухнастих і пернатих: Менський зоопарк підтримують європейські благодійники (Відео)

Менський зоопарк отримав 10 європалет корму для своїх пухнастих і пернатих жителів. Благодійну допомогу надали міжнародні партнери з Польщі, які ще з 2019 року співпрацюють з Менською громадою. Дізнавшись про складнощі, які переживає нині зоопарк, Адаптаційний центр «Ада» з Перемишля надіслав благодійну допомогу.

«Це півтори тонни кормів, для хижих тварин переважно. Набори для котячих, але він підходить і для інших наших тварин, навіть для ведмедів. Тому це велика підмога для нас. Це хороший корм із вітамінами, раніше в нас такого не було. Тож ми дуже вдячні всім, хто допомагає нам», — директор Менського зоопарку Зінаїда Максименко.

Допомога надходить також з інших куточків Європи.

«Європейська асоціація зоопарків нам теж надавала допомогу для птахів і гризунів», — директор Менського зоопарку Зінаїда Максименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менський зоопарк: як тваринки пережили воєнні дії

Директор розповідає, що кількість відвідувачів торік і тепер відрізняється кардинально – вона зменшилася в рази. Повномасштабна війна назавжди змінила життя громади, втім, працівники зоопарку та місцеві жителі намагаються максимально підтримувати тварин. Зараз працюють над заготівлею корму на зимовий період.

«Заготовили сіно, зараз триває заготівля зеленої маси, наші працівники своїми силами скошують траву. Тварини нагодовані. Також наші працівники допомагають з овочами, наприклад, удома залишається щось, то також приносять», — директор Менського зоопарку Зінаїда Максименко.

Тож якщо будете поряд – обов’язково відвідайте Менський зоопарк, ваша плата за вхідний квиток неабияк підтримає тваринок. Працює звіринець кожного дня – з 8:00 до 17.00

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button