Суспільство (відео)

У Чернігові пройшов фестиваль двійнят – найстаршим учасникам – 69 років (Відео)

«У вас буде двійня. Когось слова лікаря можливо шокували, а комусь подарували подвійну радість. Народити одразу двох дітей – це круто, стати татком двійні – це сміливо. Сьогодні чернігівські мультибатьки разом із своєю малечею вийшли на вулиці міста, щоб показати, що двійня це не лише подвійний клопіт, а це удвічі більше любові і вдвічі більше радості», — Яна Титенок – журналіст.

Два роки тому на прийомі у лікаря  молода мама Іванна пережила легкий шок. Вона дізналася, що народить одразу двох малюків. Сьогодні маленькі Іринка і Варя – найбільше щастя у родині.

«Ой, мы были в шоке конечно, особенно папа. Первый раз нам сказали, что будет девочка и мальчик , папа был очень рад , потом, когда сказали ,что две девочки, он был в шоке,  а теперь говоит ,что это самое большое счастье – лучше двух девочек не бывает», — Іванна Кутова, мама двійні.

Ще одна молода мама Наталія і тато Олексій теж хвилювалися, коли чекали на своїх хлопчиків. Сьогодні Ярославу і Святославу трошки більше року і вони вже надто самостійні. Мамі і тату стало трошки легше.

Взявшись за руки, або тримаючи  тата і маму за шию, чернігівські двійнята і близнюки  урочистою  ходою  розпочали святкування Дня подвійної радості, який вперше у Чернігові організували мами двійнят і покликали усіх учасників  через соцмережі.  Відгукнулося – майже півсотні пар двійнят.

«У мене дуже велке коло знайовств з батьками двійнят , я сама мама двійні і в цьому парку ми часто зустраємося з подругами  по подвійному щастю  і дівчата запропонували зробити щось класне на день двійні, от і народилася ідея, ми підвязали знайомства і організували таке вято», — Ольга Рись, організатор, мама двійні

Одну з пар двійнят   можна сміливо вважати родзинкою фестивалю –   Наталії  Прокопівні та Ользі Прокопівні – по 69 років.  Вони найстарші серед учаснків, які взяли участь у Дні подвійної радості.

«Класно.  Можно и подратися и помириться. Ну драться..ті не расказівай такие глупости. Мі же не дрались, но сорились, спорили , влко бывало в дтстве», — Ольга Муравйова , учасниця фестивалю.

«Конечно было тяжело. Мам рассказывала, просыпается одна, бигом хватаешь ее, чтоб не проснулась другая . Не успела эту уложить ,вторая проснулась. Конечно было тяжело», — Наталія Духно, учасниця фестивалю.

До речі, на свято двійнят Ольга і Наталія прийшли з двома подругами – вони теж із двійні. І їх теж звати Ольга і Наталія.  Вперше у житті близнючки  зізнаються про  переваги такого незвичайного сестринства, про які іноді варто мовчати.

 «На побачення я за неї ходила і не впізнали мене одразу .  Ви не схотіли йти на побачення? Ну  так», — Ольга Цвір – учасниця фестивалю двійнят.

Для двійнят, а також їхніх мам і тат  у День подвійної радості було багато розваг – з дітками грали аніматори, мами займалися йогою, пілатесом, їм, навіть, робили масаж, проводили майстер-клас. Тата грали у настільні ігри. Усі поводили себе так, погратися у чернігівський пар прийшла одна велика родина.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Саамы старший участникам )))

Back to top button