Колонка редактора

Про голод, міністра-новатора та дегенератів

«Люди перестають мислити, коли перестають читати». «Книги – діти розуму». «Дім, у якому немає книг, – наче тіло, позбавлене душі». Ці та мільйони інших висловів із самого малечку формували в мене пристрасть до книжок. Читання завжди було для мене універсальним особливим процесом, який поєднував у собі і навчання, і відпочинок, і саморозвиток. Та головне – читання книг пробуджувало голод до пізнання нового. Прочитав якесь незнайоме слово – шукаєш потім його значення. Аби знати. Або вичитав про якусь цікаву подію – шукаєш книгу, в якій детально все те описано. Так і забивав голову всіляким потрібним і непотрібним. І зараз продовжую цим займатися. Та не про це йдеться.

Нещодавно один із українських міністрів-«новаторів» зробив сенсаційну заяву, що розбиває вщент усі мої уявлення про читання і фактично прирівнює цей процес до чогось ганебного, легковажного, несерйозного…

Ось послухайте.

«Займатися освітою через книги – це самообман. Ніхто сьогодні так не вчиться. Усі читають книги. Вважається, що всі читають. Це модно. Це корисно. Про це пишуть у соцмережах. Влаштовують флешмоби. Розповідають про великих людей, які читають по 300 книг на рік. Мені читати книги нудно. Я книг не читаю й іншим не раджу. Книги – це «развлєкуха», а не освіта. Сьогодні мені подобається інша «развлєкуха» – серіали і кіно, мандри й ресторани. А також танці та клуби», – зазначає міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

WTF???

Правильно все зрозуміли? Не читайте!!! Ходіть до ресторанів, танцюйте, дивіться серіали і фільми. Але не виставляйте себе на посміховисько – тільки не читайте. Міністр знає, що каже. Він же цілий міністр! А міністри апріорі не можуть ахінею говорити. Ну, чи не повинні…

Пропоную зібратися десь на пустирі, принести туди свої книги і мовчки їх спалити. Треба позбутися книг, а то раптом люди подумають, що ми якісь несерйозні любителі «развлєкухи». А якщо ви хочете стати міністром, тоді взагалі навіть не підлягає обговоренню – терміново треба позбутися всіх книжок.

Не читайте! Не думайте! Дегенеруйте! Тоді простіше буде порозвішувати локшину на ваші вуха. Тоді вами простіше буде керувати. Не читайте! Не думайте!

Павло Солодовник

Ще статті по темі

Back to top button