Суспільство

#яЗможуЖитиРеальністю: сім днів у режимі офлайн

Таки да, я змогла жити реальністю. Ба більше — збираюся ввести режим офлайн на весь позаробочий час. Та про все по черзі.

Минулої неділі рівно о 22-й годині я видалила з телефона додатки Facebook, Instagram, Viber й Messenger. Те ж саме чекало ноутбук у понеділок зранку. Сказати, що відтоді моє життя змінилося до невпізнаваності — не скажу. Скоріше, змінилося саме його сприйняття, що я активно описувала кожного дня в своїх блогах.

Підбиваємо підсумки експерименту.

Плюси соцмережевої ізоляції: мобільний спокійно тримає заряд батареї дві доби; за тиждень моя галерея поповнилася лише трьома відео, де Лізуня дає на бандурі перший домашній концерт, ніяких самчиків у стилі «я прокинулася», «попила кави», «вийшла на вулицю», «мені на носа впала сніжинка», «сніжинка розтанула — ніс лишився»; будь-яка робота виконується втричі швидше, а та, що пов’язана з комп’ютером — разів у вісім; вільний час проходить в оточенні рідних і друзів, реальних; вперше за майже рік на ЧЕline я почула голос своєї колеги, яка працює дистанційно, Оксанко — ти неймовірно мила:)

Мінуси соцмережевої ізоляції: профоперативність і орієнтування в місцевих новинах впали в рази, проте моя діяльність більше пов’язана з газетою, де ці фактори грають не найважливішу роль; все!

Плани на майбутнє: я вирішила продовжити експеримент на невизначений термін! Щоправда, доведеться повернутися в Messenger, аби полегшити життя випусковому редактору і нарешті перечитати все, що за цей час писали в чаті колеги, бо є інфа — мене там згадували часто й у різних фарбах 😉 Однак оновлювати в телефоні Фб й Інста не збираюся.

І наостанок. Як казав Том Хідлстон, людина має два життя, і друге починається тоді, коли ми розуміємо, що життя лише одне. Здається, моє друге життя вже почалося, і я аж ніяк не збираюся витрачати його на неіснуючу реальність!

Всьо, пішла за подарунками на Миколайчика. За півгодини зустрічаюсь з Клименко і є чуйка, що вона вперше до мене не запізниться 😉 А попереду нові експерименти від ЧЕline, бо, як не прикро, всі ми далеко не ідеальні…

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Альона, я так в Тебе вірив! Але чомусь останній пост вийшов якийсь не щирий. Починаю вірити в пост про кореспондентів Челайн, які хочуть підняти рейтинг. Але честно, я кожного вечора читав твій пост, і вірив в те, що Ти все сможеш. Якщо протримаєшся тиждень без ФБ і Інста, ти супер Жінка!
    Дякую за приємні ємоції протягом тижня.

Back to top button