Суспільство

Чернігівська поліція розповіла про стосунки Древарха із законом

55-річний Андрій Христофоров – російський активіст з Архангельська, який бореться за екологію в Шиїсі. Він знайшов політичний притулок у Чернігові. Тепер їздить містом в образі янгола з проблисковим маячком на голові і татуюванням дерева на обличчі. Жителі міста часто бачать його на вулицях, звертають увагу і водії.

Пересувається Древарх на велосипеді. У патрульній поліції Чернігівської області розповіли, що питань до «людини-дерева» в них не виникало.

«Він не порушує правил дорожнього руху та громадського порядку. На кашкеті в Древарха є блимавка, тому його видно дуже далеко і водіям нескладно помітити чоловіка на дорозі. Аварійної ситуації він не створює», – зазначив речник патрульної поліції у Чернігівській області Віталій Копистко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині оселився дивак із Франції

Одяг Андрія Христофора в поліції називають способом самовираження. Крила, які він носить за спиною, також не чинять перешкод для пішоходів і водіїв, не заважають і руху на дорозі.

У поліції розповідають, що Древарх досить контактний, і сам підходив поспілкуватись із патрульними, але порушень закону ця розмова не стосувалася.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ольга Лазун

Ще статті по темі

Back to top button