Культура (Вiдео)

«Бастіон Чернігів»: відбулася презентація книги-нарису про активні бойові дії на Чернігівщині (Відео)

 «Бастіон Чернігів. Нарис великої війни» – книга кандидата історичних наук, військового історика, волонтера, чернігівця Олександра Кухарука. 13 жовтня 2023 року чоловік презентував свою книгу в культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо». 

За словами автора, основна мета його книжки – розказати історію оборони Чернігова, як бастіону України, водночас бути максимально відвертим із читачем, аби не вводити його в оману та дати чітке розуміння, що це – страшна війна з потужним ворогом. 

«Вона якраз показує те, про що в нас дуже часто забувають журналісти, коли публікують свої матеріали. З того боку – досвідчений, добре підготовлений противник, який готував цю війну кілька десятків років, добре переозброєна армія, яку ми хоч і перебили, але вона досі має добрий потенціал», — автор книги Олександр Кухарук.

Книжка складається з чотирьох розділів, у кожному з них автор розлого розкриває анонсовану в назві тему, а також розповідає історію, передумови та можливі наслідки великої війни для України та Чернігова зокрема.

«Він стосується невеликого епізоду. Це погляд мій як корінного чернігівця на те, яку роль Чернігів відіграв на першому, на той момент, найбільш небезпечному етапі війни», — автор книги Олександр Кухарук.

В основі написаного – добірка фактів, які автор отримував з усіх можливих джерел: власні спостереження, розповіді місцевих і військових, журналістські публікації.

«Новини, сюжети, перебування в місті, спілкування з військовими, волонтерська діяльність, скажімо, особистий досвід не лише Чернігова, але й того, що доводилося спілкуватися з людьми, які забезпечували ідеологічну підготовку цієї війни, скажімо, з боку росії», — автор книги Олександр Кухарук.

Придбати книжку «Бастіон Чернігів. Нарис великої війни» можна в культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо» або в автора особисто.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button