Культура (Вiдео)

«Чернігів до..»: тепло та любов рідного міста – в роботах художника Володимира Наталушка (Відео)

«Чернігів до..». В обласному центрі відкрилася художня виставка талановитого земляка, члена Спілки художників України Володимира Наталушка. За словами митця, тут представлені роботи, які він створював із 2007 по 2022 рік, більшість із них написана з пленеру – це улюблені всіма парки та затишні вулички Чернігова. Зображення Спасо-Преображенського та Борисоглібського соборів, Іллінської та П’ятницької церков, дзвіниці Троїцького монастиря. Головні емоції, які прагне нести художник – любов, тепло і радість, їх так бракує людям зараз, у воєнний час.

«Тут Чернігів, переважно тут пейзажі міста. Не тільки архітектурні, є й просто ландшафтні пейзажі, їх менше, але вони є. Навіть є натюрморт, квіти, які додають колориту Чернігівщині. І, звісно ж, пам’ятки, які ми всі знаємо та любимо», — Володимир Наталушко, художник.

Дізнатися, яке улюблене місце художника в Чернігові, також можна з його робіт, адже на більшості із них – теплі серцю куточки. Кожне руйнування історичних споруд, житлових будинків, які пережило місто в період активних бойових дій, відгукнулося нестерпним болем для кожного чернігівця. Проте в роботах художника ми не бачимо руйнувань, адже, на думку митця, Чернігів був і залишається прекрасним і буде ще кращим після нашої Перемоги.

«Я звісно, не міг пройти повз, мене навіть просили зробити кілька робіт, щоб із руйнуваннями. Там була певна ідея, але масово я робити цього не хочу. Бо ці руйнування на полотні починають жити своїм життям і продовжують своє життя в майбутньому. А я вважаю, що все ж таки робота художника – це творити любов, давати якусь надію людям, які і так відчувають цей жах», — Володимир Наталушко, художник.

Привітати талановитого художника з відкриттям виставки прийшли колеги, друзі та навіть поважні вчителі. Загалом експозиція налічує 43 картини і буде доступна всім любителям рідного міста та прекрасних художніх творів до 25 лютого в приміщені «Чернігівського колегіуму».

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button