Культура (Вiдео)

Чернігівщина туристична очима дітей: у Чернігові оголосили переможців дитячого конкурсу малюнка (Відео)

У Чернігові оголосили переможців дитячого обласного конкурсу «Чернігівщина туристична очима дітей». Цей конкурс стартував навесні цього року за сприяння Департаменту культури Чернігівської ОВА у співпраці з Чернігівським обласним художнім музеєм ім. Г. Ґалаґана. Всього на конкурс було надіслано 138 робіт, 72 із них увійшли до фінального оцінювання та наразі експонуються в художньому музеї.

Серед переможців – 13-річна Марина Рева. Її картина «Таємниці Мотрі Кочубей» посіла друге місце в середній віковій групі. Ця картина вражає своєю таємничістю та неординарним баченням юної художниці відомої в місті легенди.

«Я малюю з дитинства, але саме в художню школу я ходжу вже шість років.

Коли я їздила торік у Карпати, там була схожа будівля і біля неї росли дуже незвичайні квіти та гриби. Тому я вирішила це поєднати.

Це чернігівське золото, скарби, які за легендою сховані під Чернігівською канцелярією»,- Марина Рева, переможниця конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 1000-річчя Чернігівського князівства в історичному музеї презентували печатки князів (Відео)

Кожна картина, представлена на виставці, по-своєму розкриває туристичні візитівки Чернігова й області. До прикладу, картина 16-річної Діани Федоренко «Птах Сирін про місто віщує», що посіла третє місце у старшій віковій групі. В цій картині поєднується сучасний Чернігів із давніми віруваннями наших предків.

«Мені, мабуть, більше подобається робити такі маленькі деталі в живописній техніці.

Тут ми можемо побачити визначні місця, такі як П’ятницька церква, театр наш, фонтани»,- Діана Федоренко, переможниця конкурсу.

Конкурс «Чернігівщина туристична очима дітей» відбувся в Чернігові вперше, проте до участі в ньому вдалося залучити багатьох юних митців із різних куточків області й України загалом.

«Для нас було важливо, започатковуючи цей конкурс, показати, що Чернігівщина туристична існує. А от погляд дітей інколи відрізняється. Діти бачать інколи ті речі, яких дорослі не хочуть бачити чи не бачать. Тому нам було цікаво, які речі привабливі для дітей як для туристів, що вони можуть відобразити у своїх роботах. Тому ми тут бачимо відомі архітектурні пам’ятки, місця та природні ландшафти, тихі вулички деяких районів Чернігова»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Ґалаґана.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button