Культура (Вiдео)

Чернігівець написав книжку про життя українців у Парагваї (Відео)

«Небо і земля» – так порівнює життя українців у Парагваї й українців в Україні чернігівський мандрівник Олександр Волощук.

«Це не можна порівнювати. Тому що українці в Парагваї живуть на кілька рівнів значно краще. І про той рівень достатку який мають українці в Парагваї, працюючи на землі, наші селяни навіть мріяти про таке не можуть», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

На початку жовтня він планує почати організацію видавництва свого нового історичного роману «Парагвайський час».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уподобання чернігівських політиків і філософія довгожителів: цікавинки чернігівських книгарень (Відео)

«Планую зайнятися виданням своєї нової книжки, яка вже написана. Це буде книжка про життя українців у Парагваї. Я вже неодноразово цю книжку анонсував. Нарешті вона вже написана», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Видання книжки мандрівник відклав, тому що найближчі місяці перебуватиме в подорожі.

Щодо сюжету книжки, то на прикладі однієї видуманої родини Олександр Волощук розповідає про життя українців у Парагваї від самого переселення у 1937-му році та до сьогодення.

«Це 1936–1937 роки. Тоді почалась хвиля переселення з України до Парагваю. І от сам процес переселення, як там люди облаштовувалися. І от усе їхнє життя на прикладі однієї родини. Я відстежую кілька поколінь, три покоління, і в кінці книжки почало четверте покоління народжуватися», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Недавно Олександр навіть побував у селі на Волині, звідки родом його переселенці.

«На початку червня до речі я навіть їздив у село Лудин, це Волинська область. Саме в цьому селі я поселив героїв свого історичного роману «Парагвайський час», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Хоч родина і видумана, проте факти в книжці будуть цілком правдоподібні, адже у 2018 році він провів у Парагваї два місяці, де мав дуже багато зустрічей із вихідцями з України.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button