Культура (Вiдео)

Чернігівські щедрувальники влаштували неймовірне дійство за участі Кози, Маланки і Тигра (Відео)

«Ходили ми, бродили, та щедрівочку зустріли. З нею ми прийшли до хати, то ж дозвольте щедрувати. Ой чи є чи немає. Ой нема, десь поїхав до млина».

Феєричне свято народних традицій у бібліотеці імені Коцюбинського влаштував чернігівський музичний колектив «Голос душі». Сьогодні його учасники виступили в ролі щедрувальників у вечір напередодні Старого Нового року.

«У нашого гурту «Голос душі» є така традиція, ми вже п’ять років щедруємо по різних організаціях міста, по рестораціях. Ми ставимо таку виставу, ми не просто співаємо, ми придумаємо якусь ситуацію, що родом із давнини», — Ольга Швед, лідер музичного гурту «Голос душі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні свято Маланки: традиції Щедрого вечора та що не можна робити

«Це прадавня традиція української культури, що несе нам пам’ять давнини. І всі ми говоримо «Щедрий вечір». Тобто ми бажаємо щедрості, добра людям. Щоб усе процвітало», — Галина Шевченко, бібліограф чернігівської міської бібліотеки імені М. М. Коцюбинського.

Для учасників колективу це можливість як донести наші традиції, так і зануритись у дитинство, яке часто так не хочеться відпускати.

«Я дуже в дитинстві любила щедрувати, і для мене великою прикрістю тоді було те, що колись я виросту і перестану щедрувати. І потім, коли з’явилася можливість отак реалізувати себе вже в дорослому житті, для мене це дуже великий стимул, дуже цікаво дарувати радість людям, коли вони просто шоковані, як це прикольно», — Ольга Швед, лідер музичного гурту «Голос душі».

Театралізоване дійство «Голосу душі» було з Маланкою.

«Слід мене вам запросити, бо на конкурсах краси перша я на всі часи».

Козою.

«Го-го коза, го-го сірая. Ой розходися по всьому дому, по веселому».

І, безперечно, з символом цього року – Тигром.

«Робимо симбіоз стародавніх традицій і чогось сучасного. Цього року з сучасного в нас символ Нового року, це – Тигрик», — Ольга Швед, лідер музичного гурту «Голос душі».

«Щедрівникам паляничка … вся».

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button