Культура (Вiдео)

Чернігівський гурт мріє виступити на «Євробаченні» (Відео)

Співати від душі і для душі. Це про чернігівський гурт із відповідною назвою – «Голос душі». Вокалістка та керівниця гурту Ольга Швед розповідає: попри те, що має творчу родину, одразу не бачила себе в музиці.

«Я не думала, що я всерйоз співатиму. Але потім зрозуміла – я пишу пісні, я хочу щось донести людям. Людям це подобається. І вирішила створити гурт»,- Ольга Швед, керівниця і вокалістка гурту «Голос душі».

У квітні «Голосу душі» виповнюється шість років. Сьогодні переважний репертуар – це авторська  пісня, яку виконують… душею.

«Чому я тут беру участь? Тому що мені подобається цей репертуар. Я люблю виступати. Я живу музикою»,- Ліза Кінжібала, учасниця гурту «Голос душі», викладач чернігівської музичної школи №2.

«Ми співаємо авторські пісні переважно. Інколи кавери, які нам подобаються. Авторські пісні пишу переважно я. Це теми і соціальні, і про кохання, і просто розважальні, і патріотичні, звісно, є»,- Ольга Швед, керівниця і вокалістка гурту «Голос душі».

Після подій Революції Гідності з репертуару гурту прибрали всі російськомовні пісні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський гурт «Голос душі» презентував пісню до дня народження Кобзаря (Відео)

«Ми співаємо українські пісні. Ми відмовилися від наших усіх російських пісень, яких було дуже багато в репертуарі»,- Ольга Швед, керівниця і вокалістка гурту «Голос душі».

Якоюсь мірою базовою для створення гурту стала чернігівська музична школа №2. Саме тут викладають двоє учасників гурту, саме тут Ольга Швед вдосконалює свої музичні таланти.

«Зараз я вирішила навчатися в музичній школі, тому що тут працюють наші музиканти, і я для себе зрозуміла, що важливо здобути освіту»,- Ольга Швед, керівниця і вокалістка гурту «Голос душі».

«Загалом я як викладач дуже люблю працювати з людьми, які бажають розвиватися. Тому я це побачив в Олі, тому запропонував їй вчитися у нашій школі»,- Михайло Гребенік, басист гурту «Голос душі», викладач чернігівської музичної школи №2.

Є в «Голосі душі» і зв’язок поколінь. Юні таланти по-дитячому наївно та щиро опановують творчість.

«Мені подобається одна весела пісня про весну. Вона називається «Чарівна весна». Пливла… дівчина молода»,- Аліса Швед, донька Ольги Швед.

Щодо планів розвитку, то ідейна натхненниця гурту серед них називає випуск альбому, вихід на сцену та, можливо, навіть участь у відборі на «Євробачення». Гра на живу публіку, великі зали наразі є головним завданням і мрією для учасників цього творчого колективу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button