Культура (Вiдео)

«Краяни» крокують по області: в Чернігові показали «українську душу»

Українську душу можна побачити, українську душу можна передати на полотні. Це вдалося зробити двом відомим художникам з Ічнянщини – Петру Басанцю та Василю Швидченку, які малювали в напрямі сучасного реалістичного мистецтва. В Чернігівському обласному художньому музеї ім. Ґалаґана від сьогодні, від 8 липня, і до 1 серпня триватиме виставка «Українська душа».

«Чому саме «Українська душа»? У Петра Олексійовича є така робота, всім відома «Україна духовна». Де він відтворив образи 150 українців. І ця робота і тепер міститься в Маріїнському палаці. І часто він говорив, що його душа – це душа України. Він дуже любив Україну. Швидченко також дуже любив рідну Ічнянщину, і також казав, що Ічнянщина – це його душа»,- Ніна Бібік, куратор виставки, завідувачка відділу наукової роботи музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома українська співачка з родиною відпочиває на Голубих озерах

Два роки тому музей започаткував проєкт «Краяни», мета якого – популяризувати митців із Чернігівщини. Щороку відбуваються кілька заходів у межах цього проєкту, про різних творчих особистостей.

«Саме ця виставка. Виставка двох митців, таке поєднання під назвою «Українська душа» є в межах проєкту «Краяни». Ми позиціонуємо себе як музей чернігівський, як музей Чернігівського краю і як музей, що насамперед повинен розказувати про чернігівських митців, про мистецьку спадщину Чернігівщини»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

«Українська душа» – це ще один черговий захід, що відіграє визначальну роль у популяризації нашого краю та його культурних постатей. І має на меті вкотре показати, що наша земля багата талантами і їх не можна забувати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button