Культура (Вiдео)

Літературно-музичний «Закоханий бабак» об’єднав чернігівців у День святого Валентина (Відео)

14 лютого романтичні флюїди наповнюють простір, адже цього дня відзначають свято всіх закоханих. У Чернігові відзначали в колі талановитих митців міста в музично-поетичному кафе «Закоханий бабак».

«Це фактично музично-поетичний вечір, на якому виступатимуть чернігівські молоді поети та музиканти. Аби це не звучало традиційно та формально, ми вирішили назвати його – поетично-музичне кафе «Закоханий бабак», — бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності чернігівської бібліотеки ім. М. М. Коцюбинського Олена Терещенко.

Майданчиком для створення романтичної атмосфери стала чернігівська бібліотека ім. Коцюбинського. Це символічно, адже 14 лютого також відзначають Міжнародний день дарування книги. Тож об’єднавши лейтмотиви обох свят, організатори розробили програму вечора, в якій тісно переплітаються кохання та література. 

«Ми вигадали таку річ: якщо людина хоче зробити сюрприз своєму коханому, другу або просто особливій людині, вона може запакувати свою книжку, підписати, для кого, і принести в бібліотеку. Потім ми зателефонуємо цій людині і їй буде сюрприз. Власне, маємо валізку книжок», — бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності чернігівської бібліотеки ім. М. М. Коцюбинського Інна Адруг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя майстрів соломоплетіння з Коропа прожило в шлюбі майже 60 років

Окрім цього, в «Закоханому бабаку» також трудився «літературний Купідон». Учасників заходу, які завчасно заповнили заявку, об’єднали в пари, з огляду на літературні інтереси, які вони вказали в анкеті.

«Ми згрупували людей за схожими книжковими інтересами і виходить книжкова пара. Їм ми даруємо солодкі подарунки та радимо книгу, яку вони можуть удвох почитати, яка відповідає їхнім уподобанням, зазначеним в анкетах», — бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності чернігівської бібліотеки ім. М. М. Коцюбинського Олена Терещенко.

Цьогорічний День закоханих багато пар, на жаль, святкують далеко одне від одного. Утім, кохання не знає меж і кордонів. Воно сильніше за будь-яку відстань та обставини. Кохання переможе.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button