Культура (Вiдео)

«Непереможна Україна»: виставкова діяльність Чернігівської художньої школи (Відео)

«Непереможна Україна» – виставка робіт учнів Чернігівської художньої школи. Філософські мотиви на полотнах, створені юними чернігівцями, захоплюють і вкотре доводять: діти сприймають світ значно глибше, ніж дорослі.

«Це виставка, що спрямована на патріотичне виховання, і безліч робіт було презентовано для відбору, але ввійшли найкращі з метою презентації ідейних тем, які показують безмежність простору України, історичного краю. Це і пам’ятки, і родина, дім, побут, і добробут. Спектр тем дуже широкий», — директорка Чернігівської дитячої художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

До цієї експозиції ввійшли не тільки роботи з фонду художньої школи. На виставці також експонуються картини, які учні надіслали для виставки з-за кордону, аби передати в роботах своє бачення подій, які зараз відбуваються на теренах їхньої рідної країни.

«Ми бачимо в цій роботі батька і матір, які вже, на жаль, у цьому світі не існують, але родина залишилась у місті Чернігові. Ця робота, наділена глибоким філософським змістом, є основною в цій експозиції», — директорка Чернігівської дитячої художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

Виставкову діяльність директорка художньої школи визнає одним із основних і одним із найдієвіших способів, аби зацікавити діяльністю закладу нових учнів та їхніх батьків. Адже спостерігаючи за творчими успіхами однолітків, дітлахи самі загоряються бажанням спробувати себе в мистецтві.

«Легенди та міфи Чернігова» – це конкурсна діяльність у нас була, і за результатами конкурсу ми презентували роботи в Чернігівському обласному художньому музеї. Також наприкінці року ми провели конкурс «Святкові зимові розваги», там також представляли роботи 5 освітніх навчальних мистецьких закладів області, таким чином об’єднавши дітей, які сьогодні працюють творчо і хочуть привертати увагу до чогось прекрасного, доброго і вічного», — директорка Чернігівської дитячої художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

Окрім робіт учнів, часто презентують і роботи викладачів та випускників. Адже один з основних аспектів успішного творчого розвитку – споглядання та вивчення робіт майстрів.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button