Культура (Вiдео)

Новорічні «атракціони»: міська влада розповіла про святкову програму Чернігова на новорічно-різдвяні свята (Відео)

Міська влада обіцяє створити в Чернігові в новорічно-різдвяний період святковий настрій. Через пандемію масових гулянь не буде, а от атмосферу Нового року забезпечать.

«На Красній площі, на нашій центральній площі… Трішечки… дуже обережно створити святковий настрій»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Буде якась кількість будиночків із вуличною торгівлею – глінтвейн, чай, кава, певна їжа. Ми зараз ведемо перемовини та встановимо кілька атракціонів для дітей на площі. І ще розробляємо та замовляємо святкову ілюмінацію. Ми хочемо підсвітити нижню частину Валу, яка була зроблена цього року, повісити такі ж дзвіночки, як і на верхній частині Валу»,- Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради.

Традиційно буде новорічна ялинка. Штучна. Матеріал для виготовлення – торішній, лише з новою ілюмінацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міському парку культури та відпочинку перед Новим роком може з’явитися ковзанка

«Отакий вигляд матиме ялинка. Вона вже виготовляється. Це та сама ялинка, що завжди, тільки буде ілюмінація від «Люм’єр»,- Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради.

Також буде виготовлено кілька ілюмінаційних конструкцій, їх розмістять у центральній частині міста для створення новорічної атмосфери. Біля святкових локацій лунатиме відповідна музика. Якщо ковід відступить, буде і сцена.

«Якщо Чернігів до того часу вийде з «червоної» зони і ситуація із захворюваністю на ковід піде вниз, то ми встановимо ще невеличку сцену, де на новорічні свята, починаючи з Дня святого Миколая, проводитимуться певні святкові дійства – вертеп, виступи колективів»,- Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради.

Також як завжди планується ковзанка, її цьогоріч облаштують у центральному парку культури та відпочинку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button