Культура (Вiдео)

Особливий погляд: в Чернігові презентували виставку модерну (Відео)

У Чернігівському обласному художньому музеї презентували нову виставку, її відкрили в оновленому залі. Карантин для співробітників музею не минув дарма: відреставрували низку виставкових майданчиків, на яких тепер розмістилися нові проєкти. Один із них – «Символіка модерну та модернізму в образотворчому мистецтві».

«Цей проєкт був запланований наприкінці минулого року, але перенесений у зв’язку з проведенням ремонтних робіт, тому ми його зараз пропонуємо глядачеві. Ми будемо говорити про два напрями, що виникли в європейському мистецтві наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття. Пов’язане виникнення цих стилів модерну і модернізму з суспільними змінами в європейському мистецтві. А також із науково-технічним процесом»,- Світлана Демченко, заступник директора з наукової роботи Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Ґалаґана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митці з Чернігівщини стали лауреатами міжнародної премії

Ці два стилі показують глядачу внутрішній світ художника, його погляд на навколишній світ.

«Ці картини про красу. Про жіночу  красу, красу квітів. Також про відчуття самих художників. Бо художники-модерністи зображали не тільки, наприклад, природу, а свої враження від побаченого»,- Олександра Острякова, куратор музейного проєкту «Символіка модерну і модернізму в образотворчому мистецтві».

Загалом виставка налічує 21 роботу українських митців. Триватиме ж вона до початку квітня цього року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button