Культура (Вiдео)

Подорожі світами: чернігівські мандрівники представили артефакти, привезені з мандрівок (Відео)

У Чернігові відкрилася виставка колекцій чернігівських мандрівників Олександра Волощука та Ігоря Дерейчука. На виставці представлені артефакти, привезені до Чернігова з Європи, Азії, Африки, Америки та Океанії. Загалом виставка налічує понад 300 експонатів.

«Це перш за все моя найдавніша колекція, колекція геральдики в значках. Я почав збирати герби міст, коли мені було 9 років, тобто цій колекції 43 роки, я ніколи не припиняв її збирати. Зараз в мене більше як три тисячі значків у колекції. Звісно, тут представлена їх маленька частина.

Мандрую я, якщо говорити про такі серйозні мандрівки: вільні мандрівки автостопом, пішки, то це відлік потрібно брати з 2002 року, а взагалі з 1989-го, коли я почав займатися вело туризмом»,- Олександр Волощук, мандрівник, письменник, колекціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скільки обійдеться чернігівцям Великодній кошик (Відео)

За цей час Олександр Волощук уже відвідав 60 країн світу.

«На цій виставці багато моїх експонатів із моїх колекцій, які я привіз із мандрівки з Південної Америки. 2018 рік – 9 місяців я провів у шести країнах Південної Америки. Зовсім інший світ. Тобто протилежний кінець земної кулі, все навпаки, все інше. І тим цікавіше було.

От уже написана книга – «Парагвайське щастя» – про ту мандрівку. І друга книжка «Під сузір’ями південного хреста» уже майже в стані завершення»,- Олександр Волощук, мандрівник, письменник, колекціонер.

Головна мета кожної подорожі, зазначає мандрівник, – це побачити той справжній нетелевізійний світ, життя та побут місцевих жителів.

«Перш ніж розпочати пізнавання міста, я складаю свій план. Головними пунктами цього плану є головний музей цього міста, головний стадіон цього міста, оскільки я великий прихильник спорту, зокрема футболу, найдавніше кладовище – некрополь цього міста, тому що я вважаю, що ставлення живих до мертвих – це один з основних показників культури будь-якого народу»,- Олександр Волощук, мандрівник, письменник, колекціонер.

Не менш цікавими є експонати, які привіз із мандрівок ще один чернігівський мандрівник – Ігор Дерейчук.

«Ігор Дерейчук відвідав 10 країн Африки та Латинської Америки. Подорожуючи країнами Латинської Америки, він вивчав життя, побут і культуру індіанців. І от якраз під час мандрів він зібрав цікаві колекції одягу, ритуальних предметів, музичних інструментів і посуду»,- Зінаїда Пітькова, кураторка виставки.

Виставка «Подорожі світами» триватиме в Чернігівському історичному музеї протягом трьох місяців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button