Культура (Вiдео)

Поетична «Сіль»: ініціатива чернігівських студентів охоплює Україну (Відео)

Двоє чернігівських студентів створили Спілку молодих поетів «Сіль». Спершу до неї долучали друзів і знайомих самих засновників. Зараз же кількість учасників Спілки постійно зростає.

«Зараз багато людей почуваються ізольованими через те, що масова культура робить усе, щоб ми не порушували високих тем. А ті, хто бажає вилити душу або вкласти думку у творчість, відчувають, що вони в меншості. Але це не так. Нас багато, і наша Спілка створена для того, аби об´єднати молодих митців»,- Іван Усов, засновник Спілки молодих поетів «Сіль», автор ідеї.

«Сама ідея нашої Спілки полягає в тому, щоб зробити наше суспільство більш чуйним до мистецтва, до літератури. Перш за все, подолати або зменшити кількість дегенеративної культури масмедіа. І дуже хочеться бути промінцем надії літератури»,- Поліна Компанієць, співзасновниця Спілки молодих поетів «Сіль».

Спілка активно діє у соцмережах. Вже відбулися і три офлайн-зустрічі учасників. Засновники кажуть, що на них учасники «Солі» не просто презентують свої твори та слухають інших, але й діляться досвідом, проводячи вечори в теплій атмосфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90-річчя видатного митця: в Чернігові представили унікальні роботи живопису та графіки (Відео)

«Туди запрошують усіх охочих. Особливо ми раді… У нас є ті, хто ходить на кожну нашу зустріч, але не читає власних віршів, а просто надихається. Навіть була ситуація, коли хлопець до цього не писав, за час зустрічі, за півтори години, написав вірш і наприкінці зустрічі його презентував. Якщо людина бажає щось писати, то в нас цензури нема. Можна писати про що завгодно і як завгодно. Будь-яка форма вітається»,- Іван Усов, засновник Спілки молодих поетів «Сіль», автор ідеї.

Сюди залучають молодь віком до 35 років. «Сіль» має і певні вимоги до творів поетів.

«Це оригінальність. Кожен твір ми перевіряємо на антиплагіат. Щоб твір не публікувався раніше або публікувався під ім´ям цієї людини. Це відсутність нецензурної лайки на сторінці в соцмережі, але на зустрічах ми зустрічаємо політ думки. А так вік і щоб людина хотіла поділитися своїм талантом з іншими»,- Поліна Компанієць, співзасновниця Спілки молодих поетів «Сіль».

Спілка «Сіль» є всеукраїнською. Вже створюють власний філіал в Івано-Франківську. Є охочі продовжувати ініціативу чернігівських студентів у Києві. Серед планів – і надалі розширювати географію Спілки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button