Культура (Вiдео)

Різдво в Чернігові: в туристичному центрі розповіли про святкові заходи (Відео)

Культурні заходи з нагоди Різдва в Чернігові розпочнуться, як і годиться, на Святвечір, 6 січня. Через пандемію і низку карантинних обмежень усе буде скромно, але зі смаком. О 5-й годині вечора на Алеї Героїв біля вертепу звучатимуть українські колядки та пісні.

«Розпочнеться концертна програма. Вона буде представлена етноколективами, в тому числі випускниками й учнями наших музичних шкіл»,- Катерина Литвин, заступник начальника управління культури і туризму ЧМР.

На саме Різдво, 7 січня, в туристичному центрі о 12-й годині стартує проєкт майстер-класів для дітей «Різдвяний вертеп».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забуте Різдво, або Маловідомі обряди на Святвечір

«Ми подивимося різдвяний мультфільм, прочитаємо лист від різдвяного ангела, також у нас буде така спільна гра, ми з дітьми разом виріжемо і склеємо різдвяний вертеп. Спробуємо, я впевнена, що нам вдасться, програти різдвяний вертеп, кожна дитина отримає свою роль»,- Каріна Рейман, адміністратор чернігівського туристичного інформаційного центру.

Також 7 січня вже о 5-й годині вечора на малій міській сцені розпочнеться нова концертна програма.

«Це представники «Майстерні українського свята». Такі етногурти, як «Щука-Риба» і «Баламути». Вони вже не вперше в нашому місті, завітають зі своєю авторською програмою. Вони колядуватимуть і співатимуть автентичних пісень, які українці завжди виконували в період новорічно-різдвяних святкувань»,- Катерина Литвин, заступник начальника управління культури і туризму ЧМР.

Такі заходи, які організовує управління культури, мають за мету створити в історичній частині міста новорічно-різдвяну атмосферу та ознайомити містян з українською етнічною культурою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button