Культура (Вiдео)

«Різдвяне диво» в Чернігові (Відео)

«Різдвяне диво» завітало до чернігівських дітлахів. Мистецький колектив «Мрія», який своїм мюзиклом полонив серця європейців і чималої кількості українців, гастролює в нашому місті. І хоч Різдво вже давно минуло, головна ідея вистави актуальна досі.

«Зараз в Україні багато сімей роз’єднані. Через цю виставу ми хочемо показати, що є надія на те, що вони знову об’єднаються і що ми маємо цінувати кожну хвилину, проведену разом», — співорганізатор заходу «Різдвяне диво» Тетяна Міфтахова.

За місяць від початку туру команді вдалося відвідати понад 10 регіонів України і в кожному з них провести по кілька концертів. Чернігів – одне із завершальних міст для «Різдвяного дива».

«Почали з Київщини. Це символічно була Буча, Бородянка, Ворзель, Гостомель. Далі поїхали до Черкас, до Вінниці та на захід України.

Попереду ще Дніпро і знову повертаємося до Києва. Буде кілька заходів у місті і поряд із ним», — співорганізатор заходу «Різдвяне диво» Тетяна Міфтахова.

Усі актори мистецького колективу «Мрія» – аматори. Утім, це не завадило їм успішно гастролювати Європою та перемагати на міжнародних сценах. Зараз трупа продовжує свою активну творчу діяльність в Україні, аби боротися та перемагати на культурному фронті. 

«Подібний тур ця команда, що зараз тут виступає, провела у Європі. Тур пройшов 30 країнами Європи. Загалом було десь 40 концертів. Там вони виступали для переселенців з України, а також на знак вдячності для європейців, які приймають Україну та допомагають їй», — співорганізатор заходу «Різдвяне диво» Тетяна Міфтахова.

Та найважливішою у своїй діяльності творчий колектив визнає оцінку глядача. Адже саме за захопленими дитячими поглядами актори розуміють, що мюзикл вдався, і їхня боротьба на творчому фронті не даремна, адже своєю творчістю вони зігрівають маленьких українців.

«Дуже подобається. Історія захоплює, вона динамічна. І кожен із них може в ньому побачити себе, адже тут показують трошки неслухняну дівчинку, яка трошки нервова. Але все ж таки вона починає цінувати любов родини та радіти життю зі своєю родиною», — співорганізатор заходу «Різдвяне диво» Тетяна Міфтахова.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button