Культура (Вiдео)

Країна художників: як у сучасних умовах працює Чернігівська дитяча художня школа (Відео)

Схиливши голови над полотнами, сумлінно виводячи пензлем мазки, старанно працюють учні Чернігівської дитячої художньої школи. Ці юні художники люблять справу, якою займаються, та залюбки відвідують заняття. Ось, наприклад, одна з учениць – Марійка. Дівчинка вже три роки займається малюванням і завдяки постійній практиці досягає чималих успіхів у цій сфері – її роботи здобули кілька перших місць на конкурсах і постійно експонуються на шкільних виставках.

«Потрібно було тоді намалювати на новорічну тематику «Зимові розваги», я намалювала, як дівчинка їде на олені і її знімає фотограф. – Зайняла якесь місце? – Перше», — учениця Чернігівської дитячої художньої школи Марія Богуш.

А цю дівчинку звати Софійка, вона також уже третій рік займається в художній школі. Для неї це насамперед місце, де вона змогла знайти вірних друзів і разом із ними розвивати свій талант. Її улюблена робота – портрет «художньої» подружки.

«Яка твоя робота тобі запам’яталася найбільше? Коли я малювала Варьку. Ми малювали портрет і вибирали одна одну, аби намалювати», — учениця Чернігівської дитячої художньої школи Софія Крадько.

Творчий розвиток вихованців художньої школи – основна відповідальність її викладачів. З початком повномасштабного вторгнення заняття стали неможливі, утім, щойно війська рф залишили територію Чернігівщини, працівники закладу почали шукати шляхи вирішення низки проблем, що тоді постали перед ними, аби якомога швидше повернутись до навчального процесу. Адже в такому юному віці діти швидко втрачають набуті раніше навички.

«Ті діти, які мають можливість відвідувати навчальний заклад, працюють, згідно з розкладом, батьки контролюють присутність і головним моментом є безпека перебування учнів в освітньому закладі», — директорка Чернігівської дитячої художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова дитяча читальна зала з’явилась в чернігівській бібліотеці

Вирішення потребувала також і проблема неможливості деяких учнів фізично перебувати в приміщенні школи. Тож ухвалили рішення працювати дистанційно. І хоч не всі діти можуть перебувати на онлайн-заняттях через різницю в часі та проблеми з інтернетом, викладачі лояльно та з розумінням ставляться до обставин, у яких опинилися їхні вихованці.

«Максимально ми докладаємо зусиль, аби зберегти контингент й організувати повноцінний освітній процес, щоб дітки отримали ті знання, які вони мають отримати, відповідно до свого віку та класу», — директорка Чернігівської дитячої художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

Зараз Чернігівська дитяча художня школа продовжує свою активну діяльність і розвиває мистецькі вміння юних чернігівців, аби якомога більше маленьких містян мали змогу відкрити для себе яскравий художній світ.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button