Культура (Вiдео)

«Вірші, народжені війною»: у Чернігові відбулася презентація поезії про війну (Відео)

Війна – це важка робота,

Війна – це за рідних турбота,

Війна – це накази комбата,

Війна – це зруйнована хата,

Війна – це заплакана мати,

Війна – коли сироти діти,

Війна – коли нікуди бігти,

Війна – необхідно жити,

Аби лютого ворога бити.

Смерть російським окупантам !

«Війна» – таку назву має вірш, який ви щойно почули з вуст його автора Валерія Вовка. Чоловік – ветеран ЗСУ, учасник оборони Чернігова та автор збірки «Вірші, народжені війною». Свій перший твір для добірки чоловік написав у ніч із 2 на 3 березня, символічно назвавши його «Війна».

«Я писав вірші, друкував їх і отак роздавав бійцям. І вони підходили до мене і говорили: «Михалич, мені, мені». Я роздавав бійцям і вони з цим йшли на бойові завдання.

Особливо два останні рядки – «Війна – необхідно жити, аби лютого ворога бити» – хлопці сприймали як бойовий наказ, щоб вони вміло воювали», — автор збірки віршів, учасник оборони Чернігова Валерій Вовк.

Коли кількість написаних віршів перевищила 30, чоловік ухвалив рішення видати збірку. Завдяки волонтерам та чернігівській бібліотеці ім. Короленка книжка побачила світ.

«Був написаний один, другий, третій вірш. Коли їх назбиралося вже більше як 30, я зрозумів, що бійцям потрібна не лише зброя, а й слово, яке веде за собою, а в хвилини відпочинку дає хоч мить спочинку», — автор збірки віршів, учасник оборони Чернігова Валерій Вовк.

Вартість книжки – донат, який автор передає на потреби ЗСУ.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button