Культура (Вiдео)

Вражає українських і зарубіжних зірок: чернігівський музикант розповів, як створюють кавери (Відео)

«Насамперед ми повинні записати партію барабанів. В оригіналі цієї пісні звучать більше електронні барабани, але сьогодні ми будемо робити свою версію, тому ми щось зробимо більше в роковому звучанні, щоб відрізнялося».

Чернігівський музикант Артур Атрощенко створює короткий кавер пісні The Weekеnd — Blinding Lights. Для цього використовує спеціальну програму, що повністю імітує справжні інструменти.

Партія барабанів готова. Тепер можна записувати електрогітару. У рок-версії музикант вирішив використати овердрайв.

Далі – запис головної мелодії.

«Буквально за 20 хвилин ми створили початок цієї пісні».

У своєму арсеналі музикант має потужний ноутбук, аудіокарту, midi-клавіатуру, на якій прописуються всі партії в аранжуванні.

«Це гітарний процесор ефектів. Він використовується тільки тоді, коли я пишу партії гітари. І обов´язково система моніторингу. Сьогодні в нас буде ось така»,- Артур Атрощенко, музикант.

Артур пояснює, що кавер – це нова версія популярного хіта іншого виконавця. Найчастіше він робить їх саме в рок-версіях або акустичних. Головне – це зберегти впізнаваність композицій. Тому музикант ретельно аналізує їх, підбирає інструменти, продумує партії й аранжування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від фентезі – до духовних книжок: чернігівці згадали улюблені твори свого дитинства (Відео)

«Потрібно обов´язково залишити головну мелодію, завдяки якій люди впізнаватимуть цю пісню. 50% ти повинен здублювати, а далі вже можеш свої внески робити»,- Артур Атрощенко, музикант.

Каже, що можна створити кавер, завантаживши «мінусівку», та записати замість вокалу мелодичну лінію на будь-якому інструменті. Однак таку музику блокують YouTube і Facebook. Тому Артур надає перевагу оригінальним каверам. Їх потім можна навіть монетизувати.

«У своєму аранжуванні, у своїй версії. Це дуже складний процес. Це творча робота і її прирівнюють навіть до створення авторської пісні. Це енергозатратна дуже робота. Декілька годин – це аналіз пісні. Потім декілька годин – це я підбираю на інструменті гармонію, мелодію. А найскладніше – це підбір звуків, потім запис, потім зведення. Ну, це 3-4 дні. Краще тиждень»,- Артур Атрощенко, музикант.

Кавери Артура Атрощенка не оминули увагою відомі виконавці, чиї пісні він перероблював. Зокрема, Дмитро Монатік.

«Він багато не писав, але зробив репост пісні «Вечериночка». Він написав, що дуже круто. Завдяки його репосту відео набрало чимало переглядів. Репостила виконавиця Cecilia Krull, це авторка пісні My Life Is Going On, яка є головним саундтреком серіалу «Бумажный двор»,- Артур Атрощенко, музикант.

На своїй офіційній сторінці відгук про кавер чернігівського музиканта залишала й виконавиця Марув.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button