Культура (Вiдео)

Жахи війни в очах дітей: у Чернігові відбулась виставка фотопроєкту (Відео)

«Очі дитини, а погляд дорослої людини. От що можна сказати про цю виставку», — Віктор Ніколюк – командувач військ ОК «Північ».

Із фотокарток на глядача пильно дивляться дитячі очі. Ці фото були зроблені в прифронтових районах Донеччини. А ці дітлахи на власні очі бачили все, що з собою приносить війна.

«Сьогодні ми відкриваємо фотовиставку «Очі дітей Донбасу». Ідея виникла влітку цьогоріч у жінок-військових – Оксани Анодіних і Поліни Коваленко, представниця цивільно-військового співробітництва», — Вадим Мисник – старший офіцер відділу зв’язків із громадськістю ОК «Північ».

Участь у створенні робіт взяли понад 30 дітей; найстаршій із них – 10 років, найменшій – 2. Усі вони проживають на територіях, які щодня зазнають обстрілів.

«Підрозділи нашого оперативного командування виконують бойові завдання фактично в усіх куточках нашої держави. Сьогодні ми виконуємо завдання і на території Донецької області. Це Бахмут, Соледар та інші найгарячіші міста, які сьогодні є на карті бойових дій», — Віктор Ніколюк – командувач військ ОК «Північ».

Приміщення, в якому експонують кадри, вибране не випадково – саме в цю кімнату бібліотеки Короленка в березні було пряме влучання.

«У ніч із 29 на 30 березня саме в цю залу на кут приміщення стався приліт мінометного обстрілу», — Надія Заваліна – головна бібліотекарка відділу гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Чернігів став першим містом, яке побачило фотовиставку. Утім, серед планів – показати очі дітей української війни жителям інших країн.

«Проведення такої виставки ініціюємо також у країнах Балтії. Насамперед це Литва, Латвія, Естонія. Та розпочнемо з нашого рідного міста Чернігова, яке ми захистили всі разом», — Віктор Ніколюк – командувач військ ОК «Північ».

Безтурботні часи українських дітей затьмарені пожарищами війни. Та добро завжди сильніше, ніж зло. А отже, перемога обов’язково за нами. А разом із нею – і світле майбутнє наших дітей.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button