Політика (відео)

Амбітні перспективи і пріоритети роботи: у Чернігові відбулася конференція партії «Наш край» (Відео)

*Актуально

За чотири роки політична сила «Наш край» здобула 767 мандатів у об’єднаних громадах. Про це розповіли під час конференції обласної парторганізації «Наш край». Загалом на Чернігівщині працюють майже 4 тисячі депутатів у радах різних рівнів, а 91 партієць очолює населені пункти області.

«Ми сьогодні маємо партію лідерів, господарників і управлінців, які показали, що вони мають здібності, мають можливість показати, що вони зробили в цьому житті, і тому я з впевненістю дивлюся в завтрашній день. Парламентські вибори пройшли теж нормально. Ми маємо 5 народних депутатів у Верховній Раді», — Олександр Мазурчак, співголова ПП «Наш край», голова центрального виконавчого комітету.

«Насамперед необхідна злагоджена робота депутатського корпусу. Протягом звітного періоду ми продовжили проводити обовязкове засідання фракцій перед сесіями, здійснили закріплення депутатів за всіма територіями громади. При наявності депутатського фонду спрямовувати його на територію всієї територіальної одиниці, а не тільки на свій округ», — Юрій Музика, голова виконавчого комітету Чернігівської обласної організації «Наш край».

Цього року в партії «Наш край» замінили двох співголів. Одним із нині діючих є народний депутат України Валерій Давиденко. Він пояснив, чому політична сила не брала активної участі у парламентських та президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політична сила «Наш край» виключила зі свого складу п’ятьох депутатів

«От сидить Олександр Володимирович, він не олігарх. Я теж не олігарх. Є Сергій Шахов, який теж не олігарх, і Кісе Антон Іванович, він теж не олігарх. Ми чотири співголови. Інколи, коли мені кажуть, що потрібно викинуть на політичну рекламу якусь суму коштів, я кажу, що давайте ми краще там візьмемо, звернень дуже багато, давайте ми краще допоможемо якійсь людині на лікування, ніж ми будемо витрачати на політичну рекламу», — Валерій Давиденко, співголова політичної парті «Наш край».

Під час засідання розповіли і про те, що у 2020 році завершується процес децентралізації. Місцеві ради та обласна рада отримають більше повноважень. Відбудеться укрупнення районів, замість яких утворять округи. В Україні введуть інститут префектів.

«Ми говоримо про те, що якщо є префект, який відміняє будь-яке рішення ради. Тому ми самі закладаємо такі речі, які не повинні бути у законодавстві. Тому ми виступили зараз і публічно з тим, що є цілий ряд недоліків в цих законодавчих актах, які готуються до прийняття, і будемо настоювати на тому, щоб там були трошки поправлені вони», — Олександр Мазурчак, співголова ПП «Наш край», голова центрального виконавчого комітету.

Політична сила сприятиме збереженню вже діючих громад та допомагатиме іншим населеним пунктам приєднатись до вже існуючих ОТГ. Також було висловлено думку щодо існування районних рад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині «Наш край» очищає партію перед місцевими виборами

«Є в нас питання щодо законопроекту «Про внесення змін до Конституції стосовно адміністративно-територіального устрою». Ми неодноразово збиралися і висловили свою позицію, що в рамках реформи децентралізації ми не бачимо функцій і необхідності в існуванні районних рад», — Ірина Грозенко, голова Ніжинської районної парторганізації ПП «Наш Край», депутат Чернігівської обласної ради.

Розповіли і про бюджет на наступний рік. Наразі МОЗ не розроблена процедура фінансування закладів охорони здоров’я після 1 квітня. Освітні заклади також можуть значно скоротити через збільшення порогу кількості дітей.

«Якщо у нас раніше було 25 дітей, то на сьогоднішній день говорять про 40. Мені прикро, що премєр-міністр сьогоднішній, він виходець з Чернігівської області, і він не хоче згадати, що Чернігівська область вона у нас по території найбільша в Україні, а якщо ми візьмемо по населенню, то одна з найменших. Це хуторна система. Тому Чернігівська область має отримувати більшу субвенцію», — Валерій Давиденко, співголова політичної парті «Наш край».

«Валерій Миколайович, інші люди, вони допомогли нам в отриманні субвенції на соціально-економічний розвиток. Тому хотів би подякувати вам і хотів би нагадати, що те, що ми казали по місту Чернігову, що ми радили б все ж таки, якщо приймаються програми, ділитись досвідом. Якщо допомога для новонароджених дітей прийнята в Чернігівській громаді, Кіптівській, можливо треба ініціювати від фракції «Наш край» у відповідних радах, щоб ця програма теж приймалась», —  Віктор Бистров, член ради Чернігівської обласної організації ПП «Наш край», депутат Чернігівської міської ради.

На конференції «Нашого краю» розповіли про виключення з лав політичної сили п’ятьох депутатів міського та обласного рівнів. Деякі з них стали засновниками нової партії, не вийшовши з «Нашого краю», таким чином порушивши закон. Також під час засідання вручили подяки головам ОТГ та партійцям, які сприяли розвитку свого населеного пункту.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button