Політика (відео)

Баталії сесії Чернігівської міської ради: замінування та виклики на допити депутатів (Відео)

Уже традиційно сесія Чернігівської міської ради починається з анонімних повідомлень про замінування. Сьогодні, 30 березня, ще до початку засідання на місце прибули відповідні служби, які почали досліджувати приміщення, зокрема кабінети та зали ретельно обстежував службовий пес.

«Хоч ми вже і перебуваємо під охороною Національної гвардії, починаючи з 17 лютого, але, якщо ви пам’ятаєте позаминулу сесію міської ради, теж було начебто замінування. Понад чотири години співробітники правоохоронних органів ретельно обшукували всі приміщення міської ради – кабінети, приватний транспорт, зокрема й мій автомобіль, серверну і так далі. Звісно, нічого не знайшли, але в нас є вже така традиція, коли сесія, то надходить анонімний дзвінок про замінування.

Очевидно, це пов’язано з тренуванням депутатського корпусу, виконавчих органів влади. І пов’язано з перешкоджанням роботи місцевого самоврядування. Ми готові були до цього», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Крім цього, Олександр Ломако повідомив і про інші цікаві речі, які відбуваються в депутатському корпусі.

«Депутат Ірина Должикова була у відпустці у своїх дітей у Варшаві, приїхала потягом о 6:44 до Києва, її шестеро людей зі зброєю зняли з потяга і більше ніж дві години тримали у відділі поліції. Перевіряли начебто документи. Вона виїхала, але дорогою її зупинили на блокпосту та забрали у водія посвідчення водія, і вже пів години перевіряють автомобіль», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Ще декількох депутатів викликали на допит до Служби безпеки України.

«Руслан Волок викликаний на допит до Служби безпеки України до Києва у справі, до якої він взагалі не має стосунку. Він викликаний у справі про купівлю трансформатора, який купував виконавчий комітет міської ради. А Волок, як ви знаєте, директор КП «АТП-2528». Віталій Гриць, депутат міської ради, який взагалі не працює в жодній структурі міської ради, викликаний на допит теж у справі про трансформатор. Павло Вовк, депутат міської ради, викликаний на допит до СБУ з питання, що якийсь зі співробітників водоканалу колись брав участь у якійсь акції проти вакцинації від коронавірусу, і його викликали як свідка. І попередніх теж викликали як свідків до СБУ.

Владислав Кухар зараз також перебуває на допиті в СБУ як свідок. Артема Тарасенка викликали до військкомату, щоб саме сьогодні отримав документ про відстрочку від служби в армії. Він працює у «Чернігівській політехніці» і, відповідно, як викладач має право на відстрочку», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Згідно з порядком денним, на 30-й сесії Чернігівської міської ради планували розглянути понад 25 питань.

«У нас всі питання, що дуже важливі для розвитку міста: це і підтримка Збройних Сил України, це і матеріальна допомога працівникам комунальних служб, лікарям, вчителям, працівникам закладів освіти та культури, спорту. Це дуже важлива матеріальна підтримка, бо зараз інфляція, людям треба допомагати. Це питання створення музею міста, позбавлення від платежів за комунальні послуги тих чернігівців, у кого зруйновані квартири внаслідок російської агресії. І багато інших питань, пов’язаних із життєдіяльністю міста, зокрема земельні та зміни до бюджету. Фінансування створеної міської військової адміністрації. Тому я закликаю депутатів, які свідомо ухвалили рішення ігнорувати сесію і не виконують доручення своїх виборців, знайти в собі мужність і не піддаватися тиску, який зараз на них чиниться, зайти до зали, зареєструватися і працювати. Ми будемо чекати стільки, скільки потрібно. Поки повиходять із допитів депутати, поки повернуть посвідчення водія, і так далі. Якщо це буде ввечері, то ввечері; якщо завтра, то завтра, чи в суботу, то будемо і в суботу», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Наша знімальна група і надалі стежитиме за ситуацією, про перебіг подій ми розкажемо в наступному сюжеті.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button