Політика (відео)

Атрошенко і «дівчата»: пристрасті 24-ї сесії міської ради (Відео)

«Надзвичайно складна ситуація сьогодні», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

24-та сесія чернігівської міської ради розпочалася із загострення обурення громади міста бездіяльністю влади.

— Із приводу незаконних дій «Теплокомуненерго» із нарахування за використану теплову енергію. У нас є різне спеціально для цього. Вашого реагування немає. Гроші крадуть у людей, у держави, а ви не реагуєте. Будь ласка, давайте ми толерантно вислухаємо всі сторони. Якби ви реагували вчасно, ми сюди не приходили б. Дивіться. Зараз буде дуже багато питань. Що це одне питання в місті. Надали інформацію вам, шановний голово, для реагування. Поки що реагування ніякого немає. Я вам ставлю запитання, можете помовчати.

Питання людей перенесли на кінець сесії, коли їм дали можливість укотре подискутувати з «тепловиками». Після такого розжарення пристрастей промайнув і промінчик тепла та радості.

Громадська активістка звинуватила мера, що жителі будинків поряд із площею постійно потерпають від шуму та сміття після загальноміських гулянь.

— Ви абсолютно не думаєте про тих людей, ті барабани, які там б’ють. – Які барабани? Я знаю, де ви живете. І де будете жити. Я принесу це все, що люди залишають у нашому дворі, вам додому і в кабінет. Зрозуміло я кажу? – Так, зрозуміло.

І це було не все.

— На мене, на наш двір, ніхто уваги не звертає.

На цьому голос громади притих. І перейшли до голосувань, що спричинило шквал конфліктів інтересів.

«Я був засновником благодійного фонду «Поліський оберіг», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Серед важливих питань – підтримали виділення 80 мільйонів на пільгові перевезення. Наступне ж рішення стало конфліктним. Підвищили зарплати для будівельників. Проте не для всіх.

«Покращиться матеріальне становище не всіх будівельників, а тільки обраних. Зокрема, й тих, які уклали договори на неконкурентних умовах, тобто закупівля в одного учасника», — Вадим Соколюк, депутат Чернігівської міської ради.

«Виключно під це є наказ Мінрегіону.  ….. Тому ви за це даремно переживаєте», — Ярослав Куц, керівник управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

Але громада знову почала переживати. Тепер за якість і вартість ремонтів по місту.

«Провулок Лермонтова мав би обійтися бюджету в 350 тисяч, заплатили ФОП Мкртичан управління ЖКГ більше 800 тисяч, і я прошу звернути увагу на це прокуратуру, яка тут присутня», — Олександр Гашпар, громадський активіст.

— У разі, якщо виявиться невідповідність ваших заяв, щоб колись ви за свої слова відповіли. Цю нісенітницю слухати. За що платити гроші? Там стоять калюжі. Які нісенітниці. – Це у вас в голові там щось.

Далі депутатам вдалося відстояти хоча б пристойну ціну для щоразу нових об’єктів, які додають до списку тих, які місто хоче продати.

«Є пропозиція, щоб по групі об’єктів за адресою Мазепи, 114-А ціна повинна становити не менше трьох мільйонів гривень», — Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради, «Наш край».

Рішення підтримали. І це було не останнім досягненням депутатів. Влада все-таки виділила кошти на громадський сектор.

«Ми домоглися збільшення видатків на програму підтримки громадських організацій, тому на цій сесії влада також виділила 12 млн на реконструкцію фонтанів, але на громадські організації їм не вистачає коштів», — Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради, «Наш край».

Серед антирекордів міськради – частина депутатів-землеекспертів усе-таки протиснула скандальне виділення землі в садовому товаристві «Грім-Віра». «За» проголосували 23 особи. Як бачимо, якщо нашим обранцям щось дуже хочеться, то їм це завжди вдається.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button