Політика (відео)

Борис Приходько залучив 10 мільйонів на реалізацію інфраструктурних проєктів на Чернігівщині (Відео)

*Актуально

Будинок культури, школа та водогін. Громади колишнього Козелецького району отримали фінансування для реалізації низки інфраструктурних проєктів. Посприяв у цьому нардеп від 210-го округу Борис Приходько.

«Два з половиною мільйони – це ремонт школи №3 у селищі Козелець. 1.4 млн віддали на дороблення водогону в місті Остер. 2.8 млн дали на облаштування й утеплення будинку культури в селі Красилівка, це Кіптівська ТГ», — Борис Приходько, народний депутат України по виборчому округу №210.

На засіданні Кабінету Міністрів 19 травня було виділено 10 мільйонів гривень «соцеконому». Як зазначив Борис Приходько, цього разу вдалося залучити фінансування важливих проєктів для однієї частини округу, завтра на порядку денному стоїть сприяння у фінансуванні проєктів Прилуччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Приходько передав медикам сільських громад Прилуччини засоби боротьби з COVID-19

«Принцип мій дуже простий, я не працюю тільки на одну громаду. В мене, наприклад, якщо брати за старим територіальним поділом, Козелецький район. На території цього району є чотири територіальні громади. Три з чотирьох громад отримали кошти «соцеконому». Сусідня в Бобровицькому районі, Новобасанська ТГ теж отримала кошти під утеплення школи, фасаду школи в селі Новий Биків. Очікуємо наступний транш «соцеконому» влітку. Кошти тоді будуть надані Прилуцькому району, щоб нікого не обділити. Бо для мене немає найкращих жителів у 210-му, окремих. Вони всі – мої виборці, я з усіма ними працюю», — Борис Приходько, народний депутат України по виборчому округу №210.

Так зване фінансування «соцеконому», що вимірюється в мільйонах, добре видно. Але насправді здійсненого народним депутатом значно більше. Адже звернення від простих людей надходять постійно.

«За рік ми отримали через громадські приймальні понад тисячу звернень і 67% виконали. А це різні звернення – побутового характеру, допомога особисто, допомога медичним закладам, допомога комунальним закладам», — Борис Приходько, народний депутат України по виборчому округу №210.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Приходько – у топі нардепів, до яких прислухаються у Верховній Раді

Борис Приходько назвав основні акценти для своєї роботи в окрузі.

«Основне питання – це медицина. Тобто другий рік поспіль ми живемо в умовах пандемії. Людям у 210-му виборчому окрузі треба надавати якісне медичне обслуговування. Завжди бракує або медичного обладнання або… щось інше. Котельні іноді працюють погано. Друге, і воно теж одне з найголовніших, – це дороги», — Борис Приходько, народний депутат України по виборчому округу №210.

Наступне – це соціальні проблеми, яких дуже багато. Один із найбільш кричущих прикладів – у комунальних закладах, у яких виховуються діти, не вистачає продуктів.

«Просто не вистачає продуктів. Просто не вистачає продуктів. Вони звернулися до мене по прості речі. Допомогти олією, гречкою. – У їдальню? – Годувати дітей, звісно. І ці об’єкти комунальної власності знаходяться на балансі обласної ради», — Борис Приходько, народний депутат України по виборчому округу №210.

Наразі Борис Приходько у форматі консультацій працює над налагодженням ефективної роботи в громадах, адже більшість питань, які вирішує нардеп, не є його прямими обов’язками та мають «закриватися» місцевою владою.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button