Політика (відео)

Дискусії, ідеї, звинувачення: у Чернігові пройшла друга сесія міськради (Відео)

Друга сесія новообраної міської ради розпочалася з ложки дьогтю. Міському голові чомусь вирішили нагадати старі «гріхи».

«Єдиним варіантом, щоб перемогти в другому турі на міського голову в 2015 році, був підкуп виборців. Про це сказав Олександр Ломако в інтерв’ю чернігівському політклубу. Гроші під виглядом матеріальної допомоги надавав благодійний фонд «Поліський оберіг»,- Василь Іванович, чернігівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко сказав, чому досі не побудовано сміттєсортувальний завод

«Тоді були складні вибори. Зараз уже 2020 рік, зовсім нове скликання міської ради, а ви згадуєте про події п’ятирічної давності»,- Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради («Рідний дім»).

«Ви виконали всі доручення які вам дали? Все. Молодець»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Послухавши «голос народу», депутати перейшли до справ буденних. Спершу оголосили про створення нової депутатської групи.

«Повідомляємо про створення депутатської групи «Захист довкілля». У складі Марини Рейко, Максим Черненок, Ігор Мандровний, Олена Стрілець, Демченко Катерина»,- Марина Рейко, депутат Чернігівської міської ради («Європейська Солідарність»).

Далі ця група ініціювала для економії паперу, щоб на сесію депутатам не роздруковували робочі матеріали.

«Тут не типографія в міській раді. Якщо ми говоримо, що в електронному вигляді, то нехай воно і буде в електронному вигляді»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській раді створили нову депутатську групу

Після цього перейшли до найбільшого блоку – програми.

Депутати від «Нашого краю» назвали передчасним їх прийняття, адже наразі вони не мають жодного фінансового підтвердження.

«На сьогодні в нас відсутнє розуміння дохідної частини міського бюджету наступного року. Ми повинні стратегічно підійти до того, які програми й у яких масштабах потребують першочергового прийняття, і найголовніше – за рахунок яких коштів вони будуть виконуватися»,- Олександр Луценко, голова депутатської фракції політичної партії «Наш край» у ЧМР.

«Ми розуміємо, що це план реалізації цих чи інших програм на наступні 5 років.  Але. Без розуміння, де ми будемо брати кошти, усвідомлюючи всю відповідальність, прийняти рішення які пріоритети ми розставимо»,- Олександр Луценко, голова депутатської фракції політичної партії «Наш край» у ЧМР.

Далі пропоновані програми хоч і приймалися, проте раз у раз зазнавали нищівної критики.

Так, отримала «на горіхи» програма підтримки малого та середнього бізнесу.

«Ця програма не підтримує підприємництва – ні малого, ні середнього. Вона взагалі переписана з попередньої. Найбільший захід цієї програми 300 тисяч гривень – це організація культурних, фестивальних заходів, ярмарково-виставкових програм із нагоди проведення Дня підприємця. Це 300 тисяч гривень»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Далі перепало програмі «Безпечне місто».

«Я не проти цієї програми. Я хочу щоб цю програму перерозглянули і був хоч якийсь аналіз цієї програми за три роки. Оскільки коли її приймали, то обіцялася її ефективність, а зараз ефективність оцінити складно, оскільки, по-перше, немає звітів»,- Олександр Тарнавський, громадський активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сесії чернігівець звинуватив мера в підкупі виборців

Активісти зазначили, що ефективність камер для пошуку вандалів – мінімальна. Більше того, камери, які закуповують, дуже застарілі й не можуть повноцінно виконувати свою роботу.

Далі. Серед важливого представники «Нашого краю» наголосили на необхідності підтримати підприємців шляхом зменшення податків.

«Цього року доходи підприємців знизились учетверо. Для зниження податкового навантаження є пропозиція встановити для 1 групи 5% прожиткового мінімуму. Для 2 групи – 10% розміру мінімальної заробітної плати»,- Олександр Луценко, голова депутатської фракції політичної партії «Наш край» у ЧМР.

Загалом друга сесія вкотре показала: хоч обговорень і багато, але всі рішення в місті ухвалює нова монобільшість, яка сформувалася навколо чинного міського голови Владислава Атрошенка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button