Політика (відео)

Перспективний осередок туризму: Максим Микитась озвучив причини створення Седнівської ОТГ (Відео)

*Актуально

Народний депутат України Максим Микитась завітав до Седнева, аби особисто зустрітися з жителями свого округу та дізнатися, які нагальні питання постають перед громадою.

«Я йшов, аби насамперед допомагати людям, допомагати селянам. Майже 300 сіл, кожне з них потребує допомоги. Один із перших – Седнів славнозвісний. Коли, звісно, я приїжджаю, то не можу вже поїхати і щось за собою дуже важливе не залишити», — народний депутат України Максим Микитась.

Мешканці Седнева підтримують народного депутата та вірять, що він зможе допомогти їхньому населеному пункту стати процвітаючим.

— Зробив дитячі майданчики. Це дуже добре. Ну, трошки там недоробки є, я йому сьогодні скажу.

— Артистам костюми видав. І ще будуть дівчата просить. Вони досягають успіхів у нас. І на лікарню допомогу давав. І так людям допомагав, юридичну допомогу надавав.

— Я хочу Максиму Микитасю поклонитися, подякувати дуже, операцію нам треба було, велика сума. І вони мені так добре допомогли, зробили моєму синові операцію на серці, він живий, здоровий.

— Питання і колодязя, питання і церкви, питання школи. Дуже багато проблем у Седневі. Видно, що добра людина, сподіваємось, що буде добре все.

До того ж люди звернулися до народного депутата з проханням вирішити проблему зі сміттям, яке вони вимушені вивозити самотужки. Адже баків у селищі немає.

«Мусується питання створення нового сміттєзвалища, сміттєпереробного заводу, але ця проблема повинна бути системна для мене по всьому Чернігівському району. Ми над цим працюємо. Ми обговорювали надання баків окремих у Брусилові, у Седневі. Тому немає проблем, яких не можна вирішити», — народний депутат України Максим Микитась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людина слова: жителі Брусилова оцінили роботу Максима Микитася

Та болючим питанням для Седнева є те, що тут досі не можуть створити об’єднану громаду. Та, за словами секретаря селищної ради, процес уже запустили.

 «Ми подали до облдержадміністрації документ про те, що провели громадські обговорення і є рішення суміжного села щодо обєднання. І ми попередили робочим листом, що збирається робоча група для опрацювання проекту рішень», — секретар Седнівської селищної ради Сергій Маслов.

Максим Микитась наголошує на важливості об’єднання і зазначає, що всіляко підтримуватиме процеси децентралізації Седнева.

«Я вважаю, що Седнів як історичний туристичний центр повинен бути центром майбутньої ОТГ. Зовсім інший рівень управління, зовсім інше ставлення до громади з боку держави. Громада має значно вищий рівень самостійності. Тому ми всі ці питання зможемо успішно вирішувати лише в разі створення обєднаної громади», — народний депутат України Максим Микитась.

Максим Микитась є одним із найдієвіших народних депутатів України, він уже чимало зробив для свого округу. Тому жителі Седнева віддають свою перевагу саме йому.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button