Політика (відео)

Закриття шкіл і недофінансована медицина: депутати обговорили дискусійний бюджет (Відео)

Катастрофа. Так в обласній раді називають деякі позиції майбутнього бюджету області, який прийматимуть на черговій сесії. Сьогодні на президії облради всі неузгоджені питання винесли на обговорення.

«Катастрофічна ситуація з вторинною ланкою медицини, де кошти не закладені взагалі. Йдеться про те, що з Києва фінансуватимуть напряму. Бракує коштів на освітянські потреби. Постане питання закриття або незакриття шкіл»,- Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Реформи в державі зумовлюють реформи і на місцевому рівні. А ті, у свою чергу, спричиняють у регіонах мало не паніку. Крім всього іншого, відбувається серйозне перепланування фінансових потоків.

«Через наші місцеві бюджети не йтимуть соціальні субвенції – дитячі, жіночі, тверде пальне. Все йтиме напряму з Києва на районні управління соцзахисту»,- Валерій Дудко, директор департаменту фінансів Чернігівської ОДА.

В області забрали також частину дотацій на опалення медичних закладів і низку інших субвенцій. Через це депутати влаштували голові облдержадміністрації маленький бойкот.

«Якщо до завтрашнього дня не будуть запропоновані відповіді щодо вирішення озвучених проблемних питань, ми теж не будемо голосувати за цей бюджет. І питання в тому, що адміністрація не прислухається до думки депутатів»,- Ольга Чередник, депутат Чернігівської обласної ради.

«За цей бюджет ми завтра голосувати не будемо. – Та не голосуйте»,- Сергій Пащенко, депутат Чернігівської обласної ради.

Ще однією конфліктною точкою стало невнесення перспективного плану формування громад, що дасть змогу завершити реформу децентралізації.

«На сесію перспективний план взагалі не внесений»,- Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради.

Загалом президія облради була досить емоційною і, як підсумок, на ній не було досягнуто консенсусу. Тому очікуємо, що чергова сесія також пройде в протиріччях, і кілька питань можуть виявитися не проголосованими депутатами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button