206 округПолітика (відео)

Кандидати на вибори «засівали» мільйонами гривень, — Якубін (Відео)

Політолог Олексій Якубін прокоментував ЧЕline ситуацію з виборами на 206-му окрузі. Він розповів розповів про фінансові витрати кандидатів та про політичне майбутнє партії «Наш Край».

— Основне те, що влада намагалася використати ці довибори до Верховної Ради, щоб поповнити кількість депутатів. Тобто для влади одним із ключових завдань на цих довиборах у семи округах було питання набрати хоч би 3-4 депутатів, які могли б бути потім афільовані до лав коаліції, бо там є проблеми. Скільки там народних депутатів уже буде працювати, не до кінця зрозуміло.

Стратегія була така, що влада підтримувала в округах тих, хто був позафракційним або самовисуванцем. Розуміючи, що рейтинги влади падають, був обраний такий шлях.

На виборчу кампанію витрачали мільйони

-Ми можемо говорити про те, що, попри кризу, ці вибори не були дешевими, тобто багато кандидатів витрачали мільйони гривень на виборчу кампанію. А в деяких округах доходило й до 10-ти мільйонів від одного кандидата. Це свідчить про те, що в нас вибори залишаються найбільш затратним процесом.

Прогнози політичного майбутнього партії «Наш Край»

-Від цього залежить, наскільки активно «Наш Край» намагатиметься відповідати за соціальні проблеми, які ставлять виборці. Якщо вони активно порушуватимуть цю тему як на загальнодержавному рівні, так і на рівні окремих регіонів, де, власне кажучи, «Наш Край» збирається висувати своїх кандидатур – тоді вони матимуть певні шанси. Тому що в людей зараз є пошук альтернативи тих людей, які зараз є у парламенті.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. 10 миллионов? Тьфу! Для таких мажоров как Микитась это копейки просто. Кроме того, что половину, если не большую часть, этих денег ему предоставили в качестве админ.ресурса. Правильно говорит человек, если бы столичный сразу признался, что он как и Атрошенко от властей киевских в Чернигов пришел, то никто бы в жизни за него голосовать не стал! Нам уже одного Атрошенка хватает, который от одного хозяина к другому за приказом бежит…. (((

Back to top button