Політика (відео)

За чесні вибори: у Чернігові під стінами суду – мітинг (Відео)

Позачергові парламентські вибори минули, але не на Чернігівщині. Масові порушення та фальсифікації на 210-му виборчому окрузі завели процес волевиявлення в судову площину.

У Чернігові в приміщенні адміністративного окружного суду триває судовий процес за позовом одного з лідерів перегонів Бориса Приходька. Кандидат позивається проти ОВК через численні порушення та фальсифікації на дільниці в Козелецькому геріатричному пансіонаті. Там зафіксовані масові порушення:  забирання в підопічних чистих бюлетенів і заходження до кабінок для голосування по двоє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Козелецький пансіонат став розплідником фальсифікації на виборах 210 округу

Результат виборів на цій дільниці красномовний – 138 голосів за Сергія Коровченка і лише два – за Бориса Приходька. Таке голосування нагадує вже легендарний 101% Віктора Януковича на Донбасі.

Обурені прилучани приїхали до обласного центру та вимагають насамперед чесних виборів.

—  Я стою за чесні вибори. Вимагаю перерахувати 210-й округ. Надія Миколаївна, жителька Прилук

—  Будинок для людей похилого віку підкупили. Там мертві душі голосували. За що? За кого? Людмила Володимирівна, жителька Прилук

—  Якби все чесно було, то люди тут не зібралися б. Наталія Михайлівна, жителька Прилук

Чесні вибори – основний лейтмотив мітингарів. Адже на кону – волевиявлення тисяч українців, що може бути знехтуване банальними фальсифікаціями. Журналісти ЧЕлайн оперативно повідомлятимуть про судові баталії та ситуацію з порушеннями на 210-му окрузі.

 Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button