Політика

Козелецький пансіонат став розплідником фальсифікації на виборах 210 округу (Відео)

Через масштабні порушення та фальсифікації на користь кандидата у народні депутати Сергія Коровченка Шостий адміністративний апеляційний суд зобов’язав ОВК перерахувати бюлетені на 34 виборчих дільницях.

Одним із найбільш кричущим порушенням є ситуація із голосуванням на дільниці 740243 – в Козелецькому геріатричному пансіонаті. Цим закладом керує одіозний чиновник Микола Шапка, про якого в ЗМІ часто згадували як корупціонера і людину, яка в пансіонаті провертає різноманітні схеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Золоті» свинарники і добровільне рабство: реалії Козелецького геріатричного пансіонату (Відео)

Як відомо, в геріатричному пансіонаті перебувають люди похилого віку, громадяни з особливими потребами й іноді – з порушеннями психіки та недієздатні. Чимало з цих людей самостійно не пересуваються. Утім, ця дільниця дала дуже високу – фактично максимальну явку. За результатами голосування на дільниці: 138 голосів було віддано за Сергія Коровченка і чомусь тільки 2 за одного з лідерів перегонів Бориса Приходька. В штабі кандидата у народні депутати Бориса Приходька, який за даними екзит-полів переміг на виборах, припускають, що Микола Шапка на дільниці в Козелецькому геріатричному пансіонаті організував фальсифікацію голосів на користь Сергія Коровченка.

Підтвердження цьому – багаторазові порушення.

У Козелецькому геріатричному пансіонаті людей похилого віку змушували розписуватися за бюлетень, але сам бюлетень (чистий – без глосу) забирали. З цього приводу до Козелецького відділку поліції подано 17 заяв – підопічні пансіонату письмово і на камеру заявили про дані порушення.

Окрім того, Микола Шапка організував голосування «мертвих душ» в пансіонаті. За Сергія Коровченка «проголосувало» кілька десятків виборців, яких вже немає в живих. До даної схеми фальсифікації вдаються найбільш цинічні аферисти без моральності та гідності. З даного приводу штаб Бориса Приходька готує звернення до правоохоронних органів.

Та і це ще не все.

Коли до палат підопічних заходили люди із геріатричної ДВК зі скриньками для голосування, туди не пускали спостерігачів. І також зафіксовані випадки заходження вдвох до кабінок голосування на дільниці 740243, що категорично заборонено законом.

В демократичній державі подібні ситуації – нонсенс. Вибори мають проходити чесно і прозоро. А порушники і політичні запроданці мають відповідати за свої підлі вчинки перед законом.

Ще статті по темі

Back to top button