Політика (відео)

Завод «Volkswagen», аеропорт і вирок корупціонерам: у Чернігові представили нового голову ОДА (Відео)

Молодий, амбітний і цілеспрямований. Так характеризують чернігівські політичні експерти нового очільника області Андрія Прокопенка. Сьогодні відбулося офіційне представлення голови Чернігівської облдержадміністрації. Президент через робочу поїзду до Тернополя не завітав до Чернігова, натомість нового очільника області представляв перший заступник керівника Офісу президента.

«Це ключові питання. Їх три. Боротьба з корупцією. Розподіл бюджету. Звершення реформи децентралізації. Третє – інвестиції. Ці ключові питання впливатимуть на життя і будуть чіткою оцінкою роботи голови ОДА. Глава держави підписав відповідний указ. Хочу представити вам голову Чернігівської ОДА Прокопенка Андрія Леонідовича», — зазначив Сергій Трофімов, перший заступник керівника Офісу президента.

Андрію Прокопенку – 37 років, він був депутатом Чернігівської обласної ради, та більш відомий як успішний політтехнолог. На минулих виборах очолював одеський виборчий штаб «Слуги народу». Серед першочергових завдань на посаді Андрій Прокопенко вбачає створення нових робочих місць, накопичення людського капіталу та боротьбу з корупцією.

«Дуже дякую за довіру. Я не буду довго говорити, адже люди оцінюватимуть роботу за результатами, а не за промовами. В області дуже багато проблем. Ми маємо спільно вирішувати», — зазначив Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА.

Уже з понеділка Андрій Прокопенко активно долучається до роботи. Першою поїздкою до районів стане візит до Прилук із метою врегулювання проблемних ситуацій, пов’язаних із місцевою тютюновою фабрикою. Серед амбітних планів – запросити інвесторів будувати на Чернігівщині автозавод «Volkswagen» і відродити аеропорт у Півцях. Що стосується кадрів, то Андрій Прокопенко обіцяв здійснити серйозний аудит штату облдержадміністрації і вже тоді робити відповідні висновки.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button