Політика (відео)

В обласній раді загострюється ситуація та назріває політична криза (Відео)

Ситуація в Чернігівській обласній раді може призвести до політичної кризи. Через те, що політичні сили не дійшли згоди, орган не може повноцінно працювати. З цього приводу в обласній раді провели пресконференцію, на якій обговорили ситуацію.

«Політична криза в чому? В тому, що остання сесія не відбулася, у більшості не вистачило голосів через те, що частина була хворих депутатів. Ми всі живемо в період пандемії. Частина депутатів просто не реєструвалися. Вони були в залі, але не реєструвалися. По суті, вони проігнорували роботу сесії»,- Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

М’яко кажучи, дуже дивними видаються такі заяви на тлі того, що відбувається насправді. Кілька днів тому в Чернігівській облдержадміністрації мала відбутися зустріч представників усіх фракцій обласної ради. На ній планували обговорити шляхи виходу з ситуації, що склалася в облраді. Утім, фракції партій «Рідний дім», «Слуга народу» і «Радикальної партії» чомусь проігнорували цю зустріч. Хоча саме ці фракції вже тривалий час скаржаться на відсутність діалогу. Причиною неявки назвали новорічні святкування.

«Чому саме на 4 число? Коли всі на відпочинку, на святах і так далі»,- Дмитро Блауш, заступник голови Чернігівської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні оцінники в Чернігові, «дяка» медикам і розірваний контейнер: перша мерська нарада (Відео)

Такі маніпуляції ще більше поглиблюють кризу в обласній раді, вважає керівник фракції «НАШ КРАЙ» Сергій Баришовець.

«Тому попередні публічні заяви керівництва облради видаються, на жаль, як чергова незацікавленість у злагодженій і законній роботі всіх політичних сил Чернігівської обласної ради. Я не відкидаю можливості, що для представників так званої коаліції облради «турбота» про область насправді полягає в захисті власних інтересів і здобутті високих посад»,- Сергій Баришовець, голова фракції «НАШ КРАЙ» у Чернігівській обласній раді.

Як стало відомо, представники п’яти фракцій – «НАШ КРАЙ», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «За майбутнє» і «ОПЗЖ» – підготували судовий позов, щоб визнати рішення, ухвалені на першій сесії облради, нелегітимними. Депутати запевняють, що під час сесії були допущені грубі порушення процедурних моментів.

«Відсутнє одне принципове питання: чи не вважають вони, тобто керівництво Чернігівської обласної ради, порушенням закону під час проведення таємного голосування щодо їх обрання демонстрацію бюлетенів депутатами, які голосували, під контроль саме їх волевиявлення? Що є викривленням самої процедури таємності, як передбачено Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та чинного регламенту Чернігівської обласної ради. Відповідно, можу сказати, що першопричиною є порушення саме цього закону, яке породжує саме цю політичну кризу. І група депутатів, що становить значну кількість у Чернігівській обласній раді, вимагає саме законності»,- Микола Торбєєв, правозахисник.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button