ProСпорт

Фанатичне ставлення до футболу допомогло Олегу Леню стати Паралімпійським чемпіоном (Відео)

Учора він зустрічався з Президентом України, а сьогодні – з губернатором Чернігівщини.

Такий насичений графік у паралімпійського чемпіона Олега Леня. Вихованець прилуцького футболу на Іграх у Ріо в складі збірної здобув омріяне золото Паралімпіади. Про свої враження розповів Валерію Кулічу та журналістам.

— Дуже важко було, далеко від України був, клімат тяжкий, — Олег Лень, паралімпійський чемпіон.

Українські паралімпійці здивували весь світ, потрапивши до трійки кращих команд за результатами Ігор. Кулаки за наших спортсменів тримала вся країна. Чернігівщина вболівала за футболіста Олега Леня, адже він єдиний представник області на змаганнях у Ріо.

— Завдяки підтримці ми й здобули перемогу. Телефонували всі хлопці – і з Прилук, і з Чернігова. Це дуже надихало на перемогу, — Олег Лень, паралімпійський чемпіон.

Успіх Олега Леня не випадковий, переконаний його тренер Айвар Ладисєв, футболіст завжди відповідально ставився до тренувань і йшов до своєї мети. Травма могла позбавити Олега можливості поїхати до Ріо, однак врешті і з цією перешкодою він впорався.

— Олег відпрацьовує навіть після тренувань, бігає вранці, ввечері він також на стадіоні, у нього фанатичне ставлення до футболу, — Айвар Ладисєв, заслужений тренер України.

Своїми досягненнями Олег пишається, однак ще більше він гордий за українську паралімпійську команду, спортсмени якої, маючи в рази гірші умови підготовки, показують високі результати

— Є хлопці, які без рук плавають у басейні та ще здобувають перші місця, це просто неймовірно, — Олег Лень, паралімпійський чемпіон.

Олег планує добре відпочити після паралімпіади – як фізично так і морально, аби з новими силами розпочати підготовку до Чемпіонату світу, що відбудеться вже наступного року.

Ще статті по темі

Back to top button