Спорт (Відео)

Батл чемпіонів: у Чернігові відбувся чемпіонат із панкратіону (Відео)

Приблизно сто учасників у тридцяти різних категоріях, високий рівень підготовки та бойового духу – таким був чемпіонат області з панкратіону, що відбувся в Чернігові 20 листопада. Під час змагань учасники з різних клубів області зійшлися на рингу, аби нарешті після тривалої перерви показати все, чого навчилися.

«Брали участь чернігівські клуби, переважно чернігівські вихованці. Була одна команда з Мени», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Безпекова ситуація не дала можливості розмістити всіх учасників в одному залі, тож організатори розробили певний план дій, аби максимально убезпечити спортсменів і глядачів: змагання проводили в підвальному приміщенні клубу, а сам чемпіонат був поетапним.

«Ми розподілили всіх дітей на певний час. Приходили 20 осіб, змагалися, отримували нагороди, йшли і приходили інші 20. Але майже 100 учасників ми все одно прийняли на чемпіонаті», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Приголомшлива кількість учасників і категорій, а разом із цим і переможців, доводить, що спорт у Чернігові розвивається в геометричній прогресії. А водночас поповнюється новими переможцями і збірна команда області з панкратіону.

«У нас було 30 категорій. Переможців дуже багато, призерів дуже багато, тому я всіх не можу перерахувати. Скажу лише, що чемпіонів відібрали на наступний рік у збірну команду області, і вони будуть представляти нашу область на всеукраїнських змаганнях», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Зо два роки спортсмени не виходили на подібні чемпіонати, адже не було потрібних умов: спершу карантин, тепер – повномасштабне вторгнення. Утім, пан Сергій запевняє: практика чемпіонатів потроху повертатиметься. Адже в цьому є пряма потреба.

«Я вам скажу, що це не тільки досвід, це ще й елемент моральної підтримки. Бо тут були дійсно усмішки дітей, переможців, учасників. Ви бачили б, які тут вирували пристрасті в батьків. Тут мами стрибали, кричали. Це надихає», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Попри всі складнощі, які останнім часом трапляються у цій сфері, спортсмени не перестають дивувати, виборюючи щоразу нові перемоги. Тож ми точно маємо ким пишатися.

«Насправді традиційно в нас дуже сильна дитяча команда. Мене порадувала вікова група 10-12 років. Вони найбільш юні, але дуже професійні. Вважаю, що на майбутніх світових змаганнях ми будемо отримувати нагороди всеукраїнського ґатунку», — Сергій Петрикей – президент Чернігівської обласної федерації з панкратіону.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button