Спорт (Відео)

Битва титанів: титуловані чернігівські команди боролися за Суперкубок із дворового футболу (Відео)

Дві найсильніші команди сезону 2018 зійшлися у двобої за звання володаря Суперкубка з дворового футболу. У суботу, 20 квітня, матч за першість пройшов на стадіоні «Чернігів Арена». За весь час такого титулу удостоювались тільки чотири команди. Одна з них – «Холдинг», що не поступалася лаврами чемпіона чотири сезони поспіль.

«Минулого сезону трохи оступилися. Можливо, низка травм наших гравців вплинула на це, може, недооцінили інколи суперників, ну, зараз налаштовуємося на цей сезон. Зараз просто постоїмо, подивимось і будемо готуватися. У нас завжди тільки максимальні плани», — капітан команди «Холдинг» Віктор Кузименко.

Та цього разу за перемогу боролися два титуловані клуби: чемпіон вищої ліги «Газ-М’яс» і володар Кубка – команда «Удар». Вона й забила переможні голи у ворота суперника. Таким чином рахунок матчу становив 3:2.

«Емоції нас переповнюють. Ми дуже довго до цього йшли, майже п’ять років. Будь-які Кубки дуже важкі. Сьогодні було дуже важко, плюс ще було видалення. Довелося відіграватися в меншості. Ми 5 років граємо одним складом. У нас і зимові тренування ули на цьому полі, і з мані-футболу ми тренувалися. Тобто велика програма», — капітан команди «Удар» Андрій Мартинович.

«Була інтрига, були моменти. Суперник виявився сильнішим. У нас було більше моментів. Будемо тішитись цим і будемо намагатися в майбутньому щось виправити. Після зими важко було грати всім. Я думаю, і їм, і нам. Вони молодші, це й зіграло свою роль. Всі голи такі на проривах», — капітан команди «Газ-М’яс» Андрій Соловей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові розпочався новий сезон ігор з дворового футболу

До того ж, матч за Суперкубок уже традиційно відкриває новий сезон ігор із дворового футболу. У ньому братимуть участь понад 50 команд.

«Команди розділені по трьох лігах: вища, перша і друга. На мій погляд, у нас найоптимальніший календар за весь час. Ігри розподілені рівномірно. Одна гра на тиждень для кожної команди. Це дасть можливість і підготуватися до гри, і відпочити від попередньої», — президент Асоціації дворового футболу, депутат ЧМР «Наш край» Богдан Ткаченко.

Окрім цього, Богдан Ткаченко розповів, що в новому сезоні Асоціація дворового футболу планує провести Чемпіонат юніорської ліги. У ньому братимуть участь діти від 7 до 16 років. Змагання для наймолодших футболістів планують відновити вже влітку, аби долучити більше дітей до спорту й організувати таким чином їхнє дозвілля на канікулах.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button