Спорт (Відео)

Стрільба – це моє життя: три золоті медалі на Дефлімпіаді завоювала чернігівка (Відео)

Збірна України на літніх Дефлімпійських іграх здобула 138 медалей і стала абсолютним переможцем, увійшовши до трійки кращих в історії. Три «золота» з кульової стрільби завоювала Інна Афонченко з Чернігова. Привітати чемпіонку та свою студентку запросив колектив Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка. Разом вони пригадали нелегкий шлях до перемоги. Змагання через пандемію коронавірусу переносили кілька разів, а з початком повномасштабної війни спортсменку спіткали нові випробування.

«Коли почалася ця війна, ми зрозуміли, що можемо нікуди не поїхати, бо немає грошей, складнощі зі зброєю, бо немає дозволу, документів. Два-три тижні тренери їздили по всій Україні, шукали дозвіл. Врешті-решт знайшли тих людей, які видали нам дозвіл. Поїхали до Польщі, там тиждень тренувалися й одразу поїхали до Бразилії», — Інна Афонченко, чернігівська стрільчиня.

Чемпіонка розповідає, що хвилювань було багато, але бажання гідно представити країну перемогло.

«Коли вже туди потрапили, ми були морально готові показати себе, продемонструвати високий результат. Бо хотіли показати – Україна ніколи не здається», — Інна Афонченко, чернігівська стрільчиня.

Батьки пригадують, випробування завжди супроводжували Інну, ще на початку шляху. Першим видом спорту був біатлон, а вже потім вона спробувала себе в стрільбі. Були часи, коли спортсменка не мала власної зброї, але завдяки вмінням, наполегливості та праці тренерів усе вдалося подолати.

Спортивні досягнення чемпіонка вдало поєднує зі здобуттям вищої освіти і є гордістю університету.

На досягнутих результатах Інна Афонченко зупинятися не збирається. Каже, навпаки, мотивації суттєво побільшало.

 Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button