Спорт (Відео)

Чи придатний Чернігів для велосипедистів: як живе велоспільнота міста (Відео)

Екологічно чистий, сприяє здоров’ю та довозить куди треба. Все це про старий добрий транспортний засіб – велосипед. За свій правильний вибір власники велосипеда навіть отримали власне свято – Міжнародний день велосипедиста, що відзначається 3 червня. Адже за кордоном це не просто основний транспорт сільської місцевості.

«Наші поїхали за кордон і розповідають, що в європейських країнах люди беруть із собою в автомобілі велосипеди. Вони зупинилися на автомобілі, взяли велосипеди, об’їхали», — Микола Аксюта, тренер КПНЗ ДЮСШ «Україна».

Одна з головних заслуг велосипеда – це здоров’я: зниження холестерину, зменшення кількості інфарктів, гормони щастя, тонус м’язів, легенева активність.

«Велосипед зручний із багатьох видів, де навантаження циклічне – це плавання, біг, лижі, велосипед», — Микола Аксюта, тренер КПНЗ ДЮСШ «Україна».

«Це націлено на покращення своїх швидкісних якостей, витривалість і багато чого іншого», — Руслан Старченко, співорганізатор чернігівського велосипедного клубу.

Проте часто розвивати ці якості в місті ніде. Зміни на краще з велодоріжками є, але вони надзвичайно мізерні.

«Що стосується велодоріжок, то я особисто не користуюсь ними, бо це не дуже зручно. Тому що велодоріжок дуже мало і це недобре», — Руслан Старченко, співорганізатор чернігівського велосипедного клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бренд «Чернігівське» підтримав свято українських велосипедистів

Водночас велоспорт у Чернігові починає поступово підніматись із колін. Принаймні бачимо перші вагомі результати.

«У нас представлені два відділення в двох спортивних школах. В одній спортшколі є досить вагомі досягнення – нещодавно Пономар Андрій здобув перемогу на юніорському етапі Кубка світу», — Андрій Дериземля, керівник управління спорту ЧМР.

Хоч і в невеликій кількості, але купують велосипеди, обіцяють ремонти у велошколах.

Що стосується самого вело руху, то він структурується й об’єднується. А його масштаби показав останній вело день, коли кількість зареєстрованих до участі сягнула близько 1700 велосипедистів.

Журналіст Олег Дешура

ОператорДмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button