Спорт (Відео)

Чотири «золота» й «бронза»: спортсменки з Чернігівщини здобули перемогу на чемпіонаті України з дзюдо (Відео)

Днями в Києві відбувся Чемпіонат України з дзюдо серед дорослих. У змаганнях брали участь і спортсменки з Чернігівщини. Представниці нашої області здобули чотири золоті нагороди та одну бронзову. Про результати чемпіонату, особливості цього виду спорту розповів один із тренерів, який готував до змагання дзюдоїсток із Чернігівщини Олександр Маркін.

«На цих змаганнях ми вперше в історії здобули саме чотири «золота». Ми обігнали навіть збірну команди Києва, де працюють 50 тренерів і там шалене таке фінансування, різниця в десятки разів із нашим.

У нас такий вид спорту, що він є віковим. Тобто спортсмени виходять на пік не раніше як у 20 років. Бо в нас така досить сильна конкуренція, дуже такий потужний відбір. І тому, доки людина ще росте, їй важко десь там добитися такого результату. Тому саме така пікова форма – це від 20 років і вже там скільки дозволить стан здоров’я боротися», — тренер із дзюдо Олександр Маркін.

Чернігівська область у цьому Чемпіонаті України з дзюдо зайняла друге загальнокомандне місце серед областей і перше загальнокомандне місце серед жінок. Марія Буйок, Єлизавета Шевченко, Юлія Гребеножко, Анна Казакова здобули перші місця на цьому чемпіонаті, Ангеліна Лисенко – третє. Тренер спортсменок зазначив, що такий результат – це спільна робота.

«Якщо є такий симбіоз – функціонери працюють добре, керівники своїх закладів зацікавлені в підготовці спортсменів, тренери, які зацікавлені в підготовці теж на високий результат вивести, і спортсмени, скажемо так, готові до таких змагань», — тренер із дзюдо Олександр Маркін.

Наразі дві спортсменки з Чернігівщини, які брали участь у Чемпіонаті України, проходять олімпійський відбір.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button