Спорт (Відео)

«Україна» обіграла «Чернігів»: «Зимова іскра» визначила чемпіонів (Відео)

«Зимова іскра» – неофіційний зимовий чемпіонат області з футболу. Гра мільйонів об’єднала 24 команди, які протягом усієї зими щосуботи на стадіоні ФК «Чернігів» визначали кращих.

«У Чернігівській області в місті Чернігові міська федерація футболу разом із ФСТ «Україна» за підтримки ФК «Чернігів» уже який рік поспіль проводять неофіційний зимовий чемпіонат області «Зимова іскра». Із кожним роком беруть участь дедалі більше команд», — Віктор Бистров, голова Чернігівської міської федерації футболу.

Участь у турнірі брали не лише професіонали. Серед команди були і молодіжки футбольних клубів, і представництва трудових колективів, спортивних товариств тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині провели турнір з настільного тенісу пам’яті земляка-афганця

«Це ми проводимо вже 8-й турнір у місті Чернігові. Обласний турнір. І це дуже важливо. Збираються і молодь, і трудові колективи, в яких є свої команди. Люди нас просять, щоб ми організовували такі турніри», — Андрій Кужельний, співорганізатор турніру, голова ФСТ «Україна» в Чернігівській області.

«У нас зима дуже довга. І хлопцям взимку хочеться порухатися. Слава Богу, в нас є умови для цього. І коли ми організовували цей турнір, то відгукнулося багато команд і з кожним роком їх кількість постійно збільшується. І ми розуміємо, що людям це просто цікаво», — Володимир Постовий, головний тренер ФК «Чернігів».

Зимова гра – це можливість вести активний спосіб життя для аматорів і підтримка форми для професіоналів. Це азарт, дух боротьби та можливість зустрітися з друзями.

«Це не так важливо, як цікаво. Саме для нашої команди. Чекаємо щороку на цей турнір», — Ярослав Биковець, гравець команди «Ніка» (Чернігів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти, ультрас і ФК «Десна» мірялися силами на волейбольному турнірі

«Ну для себе… Порухатися… Щоб взимку вдома не сидіти…» — Андрій Порохня, гравець команди «Україна» (Чернігів).

«Насамперед зараз зима і треба підтримувати себе у формі. Для цього й існують такі турніри», — Дмитро Борщ, гравець команди «ЮСБ» (Чернігів).

Загалом весь турнір був поділений на дві ліги. Вища – 10 команд, Перша – 14 команд. Серед них 18 колективів із міста Чернігова, шість – з області. Це Менщина, Ріпки та Михайло-Коцюбинський.

У Першій лізі чемпіоном, скоріш за все, буде ФК «Штурм» (Ріпки).

У Вищій лізі «золото» отримала команда «Ніка», друге місце у запеклій боротьбі з «ЮСБ», такою собі «молодіжкою» ФК «Чернігів», виборола команда «Україна», заявлена від однойменного фізкультурно-спортивного товариства.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button