Спорт (Відео)

До Чернігова з’їхалися кращі дзюдоїсти області (Відео)

У Чернігові в залі «Центру спортивної боротьби» на Валу проходить відкритий чемпіонат області з дзюдо, що є відбірковим до чемпіонату України.

«Відбір до чемпіонату України, що відбудеться в місті Дніпро 14-15 вересня цього року», — Олександр Маркін, тренер із дзюдо.

Змагаються хлопці та дівчата від 2006 року народження і до 23 років. Присутніх налічується приблизно сотня учасників із різних регіонів області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинка Наталія Чистякова — срібна призерка Кубка Європи з дзюдо

«Буде турнірна сітка. Молодь поділена за ваговою категорією. В кожній вазі по десять-п’ятнадцять осіб. Було вже жеребкування, поділені пари», — Ігор Бурий, головний суддя змагань.

Наразі дзюдо – один із найпоширеніших видів єдиноборств як в Україні, так і в світі.

«Дзюдо – це один із найпопулярніших видів світових бойових мистецтв. Ним займаються сьогодні близько 28 мільйонів людей у світі», — Ігор Бурий, головний суддя змагань.

«Мені подобається. Дуже швидко все. Швидкості великі», — Нікіта, учасник змагань.

«Та естетика самої боротьби. Японська культура дуже цікава. І як єдиноборство допомагає самообороні», — Олександр, учасник змагань.

А Чернігівщина сьогодні – одна з лідерів в Україні за цим видом єдиноборств.

«Днів п’ять тому приїхали зі Львова з молодіжного чемпіонату України до 16 років. Область зайняла третє місце. Тобто в нас є і золоті медалісти, є призери. Намагаємося на рівні тримати», — Ігор Бурий, головний суддя змагань.

Загалом змагання триватимуть один день і визначать кращих із молоді, що, можливо, з часом представлятимуть нашу область на міжнародній арені.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button